ΟΑΚΑ: Το Documento είχε αποκαλύψει την σαπίλα – Η κυβέρνηση… τώρα το έμαθε

ΟΑΚΑ: Το Documento είχε αποκαλύψει την σαπίλα – Η κυβέρνηση… τώρα το έμαθε

Τελικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν τον θεό τους. Έξι μήνες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento για την «εγκατάλειψη και σαπίλα στο ΟΑΚΑ 2.0», και λίγα 24ωρα μετά το λουκέτο που αναγκάστηκε να μπει στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παριστάνει και τον τιμητή.

«Είχατε τα τελευταία πέντε χρόνια οποιαδήποτε προειδοποίηση για τη στατικότητα στο ΟΑΚΑ;» ρώτησε δημοσιογράφος τον Παύλο Μαρινάκη κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας για την κατάσταση του ΟΑΚΑ που οδήγησε σε αναγκαστικό λουκέτο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όχι απλώς να σφυρίζει αδιάφορα, αλλά να φτάνει στο σημείο να εγκαλεί την αντιπολίτευση.

Ήταν 19 Απριλίου 2023 όταν το Documento αποκάλυπτε την «εγκατάλειψη και σαπίλα στο ΟΑΚΑ 2.0», έπειτα από αυτοψία του στον χώρο, αναδεικνύοντας τις εικόνες πλήρους εγκατάλειψης πίσω από τη φρεσκοβαμμένη είσοδο. Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, το κόσμημα του ελληνικού αθλητισμού που έχει κοστίσει ένα καράβι λεφτά, εξωτερικά δείχνουν να αντέχουν, αλλά εσωτερικά και πίσω από τη βιτρίνα είναι εντελώς παρατημένες: σκουριές, φαγωμένοι τοίχοι ποτισμένοι με υγρασία, σκουπίδια, σπασμένες τουαλέτες, βρώμικα νερά, λεηλατημένες εγκαταστάσεις…

Η εξωτερική όψη του ΟΑΚΑ για όποιον το προσεγγίζει από την κεντρική είσοδο της Σπύρου Λούη ξεγελάει το μάτι, αλλά η αυτοψία που έκανε το Documento αναδεικνύει την εγκατάλειψή του και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ωστόσο έχει ήδη δρομολογηθεί το… ξεπούλημά του. Ηδη οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του τένις πέρασαν σε χέρια ιδιωτών με ελάχιστα χρήματα και έπεται συνέχεια. Εκτός αυτών, στο ΟΑΚΑ υπάρχουν 300 οργανικές θέσεις εργασίας αλλά οι υπάλληλοι είναι λιγότεροι από 130. Και, όπως καταγγέλλουν, έχει να γίνει κανονική πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ από… το 1989!

Έξι μήνες μετά τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις του Documento και έπειτα από ακόμα πιο εκκωφαντική κυβερνητική σιωπή, το Μέγαρο Μαξίμου παριστάνει πως… ανακαλύπτει την Αμερική!

«Προκαλεί απορία που αυτό συμβαίνει από κάποια κόμματα που ήταν Κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, η Κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να κάνει κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά, δυστυχώς, δεν ήταν τόσο αυτονόητο, αποφάσισε να ελέγξει δηλαδή τη στατικότητα και του ΟΑΚΑ και του στεγάστρου Καλατράβα και άλλων κτιρίων, είναι αυτή η οποία εγκαλείται. Δηλαδή, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποφάσισε να ελέγξει όλες αυτές τις δημόσιες εγκαταστάσεις, να προχωρήσει σε όλες αυτές τις κινήσεις, απόρροια των οποίων ήταν και η σχετική μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε, έγινε γνωστή και, προφανώς, ελήφθησαν οι αποφάσεις για την ασφάλεια των πολιτών, είναι η Κυβέρνηση αυτή η οποία εγκαλείται από την Αντιπολίτευση. Είδαμε, μάλιστα, και σχετικές ανακοινώσεις από την Αντιπολίτευση, η οποία δεν απαντά προφανώς τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια και δεν καταλαβαίνω μάλιστα και πού κατατείνει η κριτική της» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ένα καθαρότατο ερώτημα, αυτό της πρότερης ενημέρωσής τους.

Επιδιδόμενος στην προσφιλή τακτική των κυβερνητικών εκπροσώπων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Π. Μαρινάκης κατέβαλε αγωνιώδη προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο, παρουσιάζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη σωστή για το ΟΑΚΑ, παρά το γεγονός ότι ο ήταν ίδιος πρωθυπουργός που κήρυξε την έναρξη των εργασιών και για το στέγαστρο Καλατράβα και το «ΟΑΚΑ 2.0», τον Ιούλιο του 2021.

Διαβάστε: ΟΑΚΑ: Όταν ο Μητσοτάκης υποσχόταν επισκευή του στεγάστρου Καλατράβα και… «ενεργειακή αναβάθμιση» (Video)

«Και η Κυβέρνηση δεν μένει μόνο στον έλεγχο στατικότητας του ΟΑΚΑ. Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, να ενημερώσουμε, από τον Αύγουστο, δόθηκε εντολή και υπάρχει και σχετικό ΦΕΚ, το οποίο μπορώ να σας δώσω, για να μπορεί να ανοίξει και να χρησιμοποιηθεί το οποιοδήποτε γήπεδο, είτε είναι δημοτικό, είτε περιφερειακό, είτε εθνικής εμβέλειας, είτε είναι, δηλαδή, στην οποιαδήποτε χρήση, οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής, να υπάρχει σχετική άδεια στατικότητας και πυρασφάλειας. Επίσης, με 32 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξασφαλισμένα χρήματα, ξεκινάει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στατικότητας όλων των σχολείων. Η Κυβέρνηση αυτό το κάνει προληπτικά. 170 εκατομμύρια ευρώ και από εθνικούς πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης διατίθενται για τον έλεγχο όλων των γεφυρών της χώρας», προχωρώντας ακολούθως σε… μισόλογα για το κρεσέντο αστοχιών και ανεπάρκειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η αλήθεια είναι ότι το είπαμε και, μάλιστα, κάποιες φορές στο παρελθόν, το συνειδητοποιήσαμε πάρα πολύ βάναυσα ως Ελλάδα, παραδεχόμενοι κι εμείς τα λάθη των τελευταίων ετών: είναι πάρα πολλές οι αδυναμίες, είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουμε στο Κράτος. Και η Κυβέρνηση αυτή έχει αποφασίσει να τρέξει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και κινείται όσο πιο γρήγορα μπορεί και στις περισσότερες περιπτώσεις προληπτικά» συνέχισε, καταλήγοντας στο… αθωωτικό επιχείρημα πως η κυβέρνηση έχει στα χέρια της μία μελέτη, και μάλιστα, πως θα ακολουθήσει άλλη μία!

«Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση έχουμε μία μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε, ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών, των φιλάθλων, συνολικά των πολιτών. Ήδη έχει παραγγελθεί δεύτερη μελέτη αυτοψίας από το ΤΕΕ και από το ΕΜΠ, η οποία προφανώς θα εξάγει κι αυτή τα δικά της συμπεράσματα και, συνολικά, θα έχουμε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα -σήμερα κιόλας- από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό» υποσχέθηκε ο Π. Μαρινάκης, πετώντας την μπάλα στην κερκίδα και στον αναπληρωτή Βρούτση.

Αιδώς, Αργείοι…

Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento: Εγκατάλειψη και σαπίλα στο «ΟΑΚΑ 2.0»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter