Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο και αφήνει στο δρόμο χιλιάδες αιτούντες άσυλο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο και αφήνει στο δρόμο χιλιάδες αιτούντες άσυλο

Ο εγκλωβισμός των προσφύγων στον Έβρο κατάφερε να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αναγκάστηκε να μασκαρευτεί σε ανθρωπίστρια μόνο για μια μέρα και μόνο υπό τις πιέσεις διεθνών οργανισμών και ξένων media.

Μόλις τέσσερις μέρες μετά τον εντοπισμό των αιτούντων άσυλο, και δέκα μέρες μετά τον θάνατο του μικρού κοριτσιού, ο Νότης Μηταράκης αποκαλύπτει την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα. Η αντι προσφυγική πολιτική που εξέφρασε τις τελευταίες μέρες προχωρώντας σε ακροδεξιού χαρακτήρα δηλώσεις παίρνει σάρκα και οστά με το σχέδιο για επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Ο ίδιος δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3  πως ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα, ενώ σημείωσε ότι η νησίδα του Έβρου δεν είναι ελληνικό έδαφος όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» σημείωσε ο Μηταράκης.

Στη συνέχεια δε ανακοίνωσε την διακοπή του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος «ESTIA II», στα πλαίσια του οποίου 25.000 αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού.

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης στις 31 Δεκεμβρίου θα απελευθερωθούν όλα τα διαμερίσματα καθώς λήγει το πρόγραμμα και από ότι φαίνεται είτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προτίθεται να επιδιώξει την συνέχισή του είτε η Ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιοχανσον έκανε πράξη όσα είχε δηλώσει τον Ιούλιο, όταν απαίτησε την παύση των βίαιων επαναπροωθήσεων, και τόνισε πως σε διαφορετική περίπτωση θα κοπεί η σχετική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και υπογράμμισε πως «η χρηματοδότηση συνδέεται με την ορθή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ».

Διαβάστε επίσης: 

Πρόσφυγες του Έβρου: Ο ακροδεξιός λόγος του Νότη Μηταράκη

Η Κομισιόν απειλεί την Ελλάδα με περικοπή κονδυλίων λόγω επαναπροωθήσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter