Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτίθεται στο απεργιακό δικαίωμα για… να μας προστατεύσει

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτίθεται στο απεργιακό δικαίωμα για… να μας προστατεύσει

Αιχμές για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα και συγκεκριμένα με το δικαίωμα στην απεργία άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η δήλωση πραγματοποιήθηκε από τον αέρα του ΣΚΑΙ, την στιγμή που οι τιμές των καυσίμων, των βασικών καταναλωτικών αγαθών, της ενέργειας εκτοξεύονται, το κράτος δικαίου εξαϋλώνεται, η δημοκρατία περιστέλλεται και η διεθνής εικόνα της χώρας τσαλακώνεται.

«Εύθραυστη» χαρακτήρισε την ισορροπία ανάμεσα στο δικαίωμα στην απεργία και την προστασία του κοινωνικού συνόλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παραβρισκόμενος σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. Το άκουσμα της δήλωσής του εγείρει το εξής ερώτημα: πως σκοπεύει να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο μια κυβέρνηση που εντελώς εσκεμμένα του αποστερεί την δυνατότητα επιβίωσης; Για τον Γιάννη Οικονόμου: πιθανόν, αφαιρώντας του την δυνατότητα αντίδρασης και αντίστασης στις πολιτικές της.

«Αξιοποιώντας την εμπειρία, εάν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στον νόμο πρέπει να τις δούμε», υποστήριξε όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο.

«Πρέπει, όμως, να συμφωνήσουμε εάν κάποιες στιγμές ορισμένα ελάχιστα πράγματα, σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση βασικών αναγκών, τουλάχιστον για κάποιες ώρες, πρέπει να γίνονται. Είμαστε στην κατεύθυνση να δούμε τι από αυτά που έχουν ψηφιστεί, δεν δουλεύουν σωστά», δήλωσε παραγνωρίζοντας τη διαφορά ανάμεσα στις ανάγκες επιβίωσης, που καλείται να υπερασπιστεί το κράτος, και τις καταναλωτικές ανάγκες, τις οποίες συνήθως καλύπτει η ελεύθερη αγορά. Ο Γιάννης Οικονόμου φάνηκε να αξιολογεί ως σημαντικότερες τις δεύτερες, γεγονός που συσκοτίζει τον ρόλο του. Ποιους εκπροσωπεί ο εκπρόσωπος;

Μένοντας πιστός στη γαλάζια κυβερνητική γραμμή επέρριψε ευθύνες στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.  «Οφείλουν να είναι πιο ευαισθητοποιημένες στις αποφάσεις που παίρνουν», ανέφερε εκπροσωπώντας  μια κυβέρνηση που αποφάσισε να δείξει την ευαισθησία της προσφέροντας επιδόματα βενζίνης με τον τρόπο που η Μαρία Αντουανέτα προσέφερε παντεσπάνι στο γαλλικό πόπολο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter