Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της για τον μπαταχτσή υπουργό Παπαθανάση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της για τον μπαταχτσή υπουργό Παπαθανάση

Την παραμικρή απάντηση για την υπόθεση του «μπαταχτσή» υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη αρνείται να παράσχει στους πολίτες το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μονολογεί «ψέματα» ακόμα και για τα όσα προκύπτουν από τις ανακοινώσεις της τράπεζας και του ίδιου του Νίκου Παπαθανάση.

Δείτε επίσης: Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων

Να κρύψει εαυτόν και Κυριάκο Μητσοτάκη πίσω από τους μύδρους που εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε την Τρίτη ο Γιάννης Οικονόμου, που αρνούμενος να δώσει την οποιαδήποτε απάντηση για την προκλητική αντιμετώπιση του Νικόλαου Παπαθανάση από τις τράπεζες, την καταδίκη του για καταδολίευση το 2020 και την συμπεριφορά του ως κοινός μπαταχτσής, θύμισε τον Ντόναλντ Τραμπ όταν απέναντι σε ερωτήματα των δημοσιογράφων απαντούσε «fake news, fake news».

Κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Τρίτης, βάζοντας το ζήτημα της υπόθεσης Παπαθανάση επιχειρήσαμε να μείνουμε στο πολιτικό σκέλος, δίχως να μπούμε στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Εξού και περιοριστήκαμε στην καταδικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί σε βάρος του υπουργού Παπαθανάση για καταδολίευση, καθώς και στις κατασχέσεις σε βάρος του, ζητώντας απλώς να μάθουμε εάν ένα τέτοιο πρόσωπο αποτελεί το υπόδειγμα «αριστείας» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πέρα από τα κουρέματα, τα οποία εσείς δεν αναγνωρίζετε ως κουρέματα. όπως προκύπτει έχουν γίνει αγωγές καταδολίευσης από τράπεζα, και κατασχέσεις 322.000 ευρώ από άλλη τράπεζα, αλλά και χρέη 50.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ. Μπορεί ένας τέτοιος υπουργός να έχει την ευθύνη των ιδιωτικών επενδύσεων;» ρωτήσαμε τον Γ. Οικονόμου, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα που έθεσε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για τη δημοσιοποίηση της δανειακής συμφωνίας του υπουργού. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να επανακαταθέσει την τροπολογία για συμπερίληψη ρυθμίσεων δανείων των πολιτικών στο Πόθεν Έσχες

Παρόλα αυτά, η απάντηση που επεφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξ ονόματος Μεγάρου Μαξίμου προδίδει τον πανικό υπό του οποίου τελεί ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, αφού ουσιαστικά αμφισβητεί ακόμα και τα στοιχεία που έχει παραδεχτεί ο Ν. Παπαθανάσης και δημοσιοποιεί και η Eurobank στην ανακοίνωσή της.

Δείτε επίσης: Με έγγραφα τα ψέματα Παπαθανάση…

«Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του κ. Παπαθανάση και τα ψέματα τα οποία επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας προκειμένου να τον στοχοποιήσει και ταυτόχρονα να παίξει με τον πόνο των ανθρώπων που έχουν δάνεια και βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσκολίες, δεν έχων να προσθέσω τίποτα παραπάνω από αυτά που ο κ. Παπαθανάσης έχει πει. Και από τις ανακοινώσεις της τράπεζας, που λίγο πολύ επιβεβαιώνουν τους δικούς του ισχυρισμούς» είναι η απάντηση-μη απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, που περιορίζεται μεν να επικαλεστεί τα λόγια του Ν. Παπαθανάση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτά καλύπτουν την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Documento από τη Eurobank για την υπόθεση Παπαθανάση

Στη συνέχεια δε, πετάει στον αέρα μία «απειλή» του υπουργού για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καταλήγοντας και πάλι στα λεγόμενα του «πουλέν» του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Όλα τα υπόλοιπα, δεν ξέρω εάν θα υπάρχει μια αντιδικία και προσφυγή του κ. Παπαθανάση στη δικαιοσύνη όπως έχει πει με την εφημερίδα σας, θα είναι αντικείμενο και αυτής της διαδικασίας. Κατά τα άλλα ισχύουν αυτά που ο ίδιος ο υπουργός έχει πει» καταλήγει ο Γ. Οικονόμου, προσθέτοντας στο «βιογραφικό» του ως εκπρόσωπος μία ακόμα άρνηση απάντησης στους πολίτες για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και υπουργού της που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Για την ιστορία, όπως αποκάλυψε το Documento, στις 25-07-2019 ο Ν. Παπαθανάσης χρωστούσε 1.458.548,29 εκατομμύριο ευρώ στην Τράπεζα Eurobank από το 2015, 322.714,84 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (κατασχετήριο εις χείρας τρίτου 11/7/2019), καθώς και 51.718,63 ευρώ στον ΕΦΚΑ (ηλεκτρονικό κατασχετήριο 29/5/2018). Σημειώνεται δε πως η Eurobank, κατέθεσε την αγωγή διάρρηξης των εικονικών μεταβιβάσεων λόγω καταδολίευσης δανειστών, αιτήθηκε και τελικά πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής για το ποσό του 1.458.548,29 ευρώ καθώς υπολόγισε και τους τόκους μέχρι τη ημέρα κλεισίματος του ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού (28-08-2015).

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Παπαθανάσης: Ο δόλιος υπουργός που πουλάει ανάπτυξη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter