Η κυβερνητική «ρουλέτα» βγάζει άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου – Αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών

Η κυβερνητική «ρουλέτα» βγάζει άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου – Αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών

Ο κύβος ερρίφθη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως καταλήγει στην απόφαση να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι πιο αυστηρό το πρωτόκολλο, με περισσότερα τεστ για τους μαθητές, self test και όχι rapid test, αλλά και αναπροσαρμογή των πρωτοκόλλων ειδικά σε περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα.

Συγκεκριμένα, τα self test θα γίνουν τρία την εβδομάδα, από δυο που ήταν, και θα γίνονται και από εμβολιασμένα παιδιά.

Προειδοποιήσεις των ειδικών

Τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως δρομολογεί κανονικά το άνοιγμα των σχολείων, οι ειδικοί «φωνάζουν» υπέρ μίας, έστω μικρής, παράτασης ενώ υπογράμμισε πως στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα το σενάριο του καθολικού lockdown, σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο…

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, παράλληλα με τον Αθανάσιο Δημόπουλο,τόνισε: «Υποστηρίζω μια μικρή παράταση (στο άνοιγμα των σχολείων). Αν όντως υπάρχει το αισιόδοξο σενάριο, τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν αυξηθούν και η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς».

Διαβάστε τη συνέχεια: «Καμπανάκια» Καπραβέλου: Παράταση στο άνοιγμα των σχολείων – Στο τραπέζι το σενάριο του καθολικού lockdown, τόνισε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter