Η Lamborghini Polo Storico ανακάλυψε τη Miura P400 του «The Italian Job»

Η Lamborghini Polo Storico ανακάλυψε τη Miura P400 του «The Italian Job»

Πενήντα χρόνια μετά την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «The Italian Job», η Lamborghini Polo Storico κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητο.

Η πορτοκαλί απόχρωσης Miura P400 με ασπρόμαυρο δερμάτινο εσωτερικό, αποτελούσε την πιο πολυπόθητη Miura τις τελευταίες δεκαετίες. Εμφανίζεται στην αρχή του φιλμ και οδηγείται από τον ηθοποιό Ροσάνο Μπράτσι. Στην ταινία, το αυτοκίνητο καταστρέφεται, αλλά κανείς στην πραγματικότητα δεν το κατέστρεψε, καθώς οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν μιαν άλλη Miura.

Μερικά χρόνια μετά την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας και αφού έγινε γνωστό πως η Miura στην αρχή του φιλμ δεν ήταν εκείνη που είχε καταστραφεί, ξεκίνησε το κυνηγητό εύρεσής της. Πλήθος ανθρώπων έψαξαν να τη βρουν και ο νυν ιδιοκτήτης της, η Συλλογή Kaiser του Βαντούζ από το Λιχτενστάιν, συμβουλεύτηκε τη Lamborghini Polo Storico, αναφορικά με το αν αυτή που διατηρεί, είναι η αυθεντική.

Το αυτοκίνητο εστάλη στα κεντρικά της εταιρείας προκειμένου να εξεταστεί. Αποδείχτηκε πως όντως αυτό ήταν το αυθεντικό, το οποίο είχε αριθμό πλαισίου 3586. Η στιγμή της αναγνώρισης, συνέπεσε με τα 50 χρόνια από την προβολή του φιλμ.

Η Paramount Pictures, εταιρεία παραγωγής, προσέγγισε τη Lamborghini, ζητώντας ένα όχημα. Επιλέχτηκε μια ήδη πορτοκαλί Miura, με αρκετές ζημιές προκειμένου να είναι αυτή που θα καταστραφεί στη σκηνή του ατυχήματος. Παράλληλα, η Lamborghini παρέδωσε μια δεύτερη Miura στην ίδια απόχρωση για το γύρισμα. Ο Έντσο Μορούτσι ήταν τότε ο άνθρωπος που παρέδιδε τα αυτοκίνητα στους πελάτες ή στα πλατό.

Ο ίδιος θυμάται. «Υπήρχε μια Miura Ρ400 σχεδόν έτοιμη για τη γραμμή παραγωγής, στο κατάλληλο χρώμα, με το τιμόνι αριστερά και με λευκό, δερμάτινο εσωτερικό. Ήταν σχεδόν ίδια με εκείνη που θα χρησιμοποιούσαμε στη σκηνή του ατυχήματος και αποφασίσαμε να την πάρουμε. Αυτό που μας ανησυχούσε, ήταν τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, καθώς το αυτοκίνητο έπρεπε να επιστραφεί σε άριστη κατάσταση. Έτσι, ζήτησα να αντικατασταθούν με μαύρα δερμάτινα, απλά το πρόβλημα ήταν τα λευκά προσκέφαλα που ήταν προσαρμοσμένα στο γυάλινο χώρισμα του κινητήρα με την καμπίνα. Τότε, δεν μπορούσαν να αντικατασταθούν. Στο φιλμ, βλέπετε τα αυθεντικά λευκά προσκέφαλα».

Στο τέλος της ταινίας, το αυτοκίνητο επέστρεψε στα γραφεία της Lamborghini και παραδόθηκε σε έναν Ιταλό πελάτη από τη Ρώμη. Μετά από σχεδόν 50 χρόνια και αφού πέρασε από διάφορα χέρια Ιταλών και ξένων, η Ρ400 αγοράστηκε το 2018 από τον συλλέκτη από το Λιχτενστάιν, Φριτς Κάιζερ, που είναι ο ιδρυτής του «The Classic Car Trust».

Πηγή: Lamborghini

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter