Η Lego τα βάζει με αστυνομικό τμήμα στις ΗΠΑ: Χρησιμοποίησε φιγούρες της για να καλύπτει πρόσωπα υπόπτων (Photos)

Η Lego τα βάζει με αστυνομικό τμήμα στις ΗΠΑ: Χρησιμοποίησε φιγούρες της για να καλύπτει πρόσωπα υπόπτων (Photos)
Φωτογραφία: facebook.com/MurrietaPD

Την αντίδραση της Lego προκάλεσε η πολιτική αστυνομικού τμήματος στην Καλιφόρνια να καλύπτει με κεφάλια από φιγούρες της εταιρείας παιχνιδιών τα πρόσωπα υπόπτων και συλληφθέντων στις φωτογραφίες που αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Μουριέτα της κομητείας Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια καλύπτει με κεφάλια από φιγούρες Lego και emoji τα πρόσωπα συλληφθέντων από τον Ιανουάριο του 2023, όμως οι αλλοιωμένες φωτογραφίες έγιναν viral μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε σχετικά με την πολιτική αυτή με ανάρτηση στις 18 Μαρτίου.

Η πολιτική αυτή υιοθετήθηκε, όταν τέθηκε σε ισχύ νέος νόμος στην Καλιφόρνια ο οποίος απαγορεύει στα αστυνομικά τμήματα να δημοσιεύουν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Το αστυνομικό τμήμα της Μουριέτα είναι περήφανο για τη διαφάνειά του στις σχέσεις του με τους πολίτες, αλλά σέβεται και τα δικαιώματα όλων και την προστασία που τους παρέχει ο νόμος, ακόμη και στους υπόπτους».

Η πολιτική αυτή υιοθετήθηκε γιατί ολοένα και συχνότερα ειδικοί επισημαίνουν τον αρνητικό αντίκτυπο από τη δημοσίευση των φωτογραφιών υπόπτων καθώς ενδέχεται να λειτουργήσουν επιβαρυντικά εν αναμονή της δίκης τους, και οι καταδικασθέντες πιθανώς θα δυσκολευτούν να βρουν δουλειά μετά την έκτιση των ποινών τους, ενώ οι εικόνες λόγω του κοινωνικού στιγματισμού θα τους στοιχειώνουν για μια ζωή.

Ωστόσο, στις 19 Μαρτίου, η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Lego αντέδρασε στην πολιτική του τμήματος της Μουριέτα και σύμφωνα με τον υπαστυνόμο Τζέρεμι Ντουράντ που υπηρετεί στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα: «Με σεβασμό μας ζήτησε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την πνευματική της ιδιοκτησία στο περιεχόμενό μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που, φυσικά, κατανοούμε και με το οποίο θα συμμορφωθούμε».

Ο ίδιος εξήγησε πως πλέον το τμήμα αναζητεί νέες μεθόδους για να συνεχίσει να δημοσιεύει το περιεχόμενό του με τρόπο που θα έχει απήχηση στους followers του στα social media.

Δείτε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Εξαφάνισαν συνομιλία του νεκρού μηχανοδηγού και του σταθμάρχη Λάρισας (Έγγραφο)

Καιρός: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης – «30άρια» και προειδοποιήσεις για την Κρήτη (Photos)

Βουλή: Πρώην «Σπαρτιάτης» κλείνει (και πάλι) το μάτι στη ΝΔ

Εξώδικο μηχανοδηγών σε ΟΣΕ: Απαιτούν απαντήσεις για τη μονταρισμένη συνομιλία – «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε»

Ο Παλαιοχριστιανός κατεβαίνει στην πολιτική και ανακοινώνει κόμμα σε λίγες ημέρες (Video)

Πλεύρης σε πανικό: «Η Αριστερά δεν θέλει να υπάρχει κανονικότητα» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter