Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά το «Γιατί πουλί μ’» με φόντο την Κωνσταντινούπολη

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά το «Γιατί πουλί μ’» με φόντο την Κωνσταντινούπολη

Μέσω της πλατφόρμας του Nowness κυκλοφόρησε η Μαρίνα Σάττι το θρακιώτικο τραγούδι «Γιατί πουλί μ’». Ένα τραγούδι που μιλά για ένα πουλί που δεν μπορεί πια να τραγουδήσει γιατί του κόπηκαν τα φτερά. Ένας θρήνος για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, μια αλληγορία που περιγράφει την αδυναμία να ζήσει και να δημιουργήσει κανείς έχοντας χάσει τις ρίζες του.

Η Μαρίνα Σάττι ταυτίστηκε με αυτό το τραγούδι, καθώς η ίδια μεγάλωσε σε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον, με δύο γλώσσες, δύο θρησκείες, δύο πολιτισμούς, ανάμεσα σε δύο κόσμους, με μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από το Σουδάν.

«Οι συνεπείς ασυνέπειες και οι έντονες αντιθέσεις με τις οποίες έπρεπε να συμφιλιωθώ και να ζήσω, οδηγούσαν σε μια εσωτερική μάχη για να καταλάβω, να απενοχοποιήσω την ταυτότητά μου και να την αποδεχτώ. Προσπαθώντας να βγάλω νόημα, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους ανθρώπους γύρω μου και να μπορώ να αγαπώ, να αγκαλιάζω και να ζω σε αρμονία και ειρήνη και με τις δύο πλευρές του εαυτού μου».

Στο βίντεο του «ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙ Μ’», που γυρίστηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, μιας εμβληματικής πόλης με βαρύ πολιτισμικό παρελθόν και παρόν, η Μαρίνα, με τη βοήθεια του Μεξικανού σκηνοθέτη Alexis Gómez, καταφέρνει να μετατρέψει ένα παραδοσιακό τραγούδι σε ένα σύγχρονο ύμνο για την επιστροφή στις ρίζες, πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας μας.

Όπως η Κωνσταντινούπολη, μια πόλη γεμάτη αντιφάσεις που την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα, έτσι και η Μαρίνα έχει καταφέρει να ενσωματώσει και να χρησιμοποιήσει τον πλούτο που πηγάζει από τις ρίζες της, ως δύναμη για να βγει δυνατή και δημιουργική, καθιερώνοντας το δικό της μοναδικό στίγμα που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.

Γιατί, πουλί μ’, δεν κελαηδείς

‘πως κελαηδούσες πρώτα;

Αχ, πώς μπορώ να κελαηδώ;

Πώς μπορώ να κελαηδώ

‘πως κελαηδούσα πρώτα;

Μου κόψαν τα φτερούδια μου

*Βρείτε το τραγούδι στις ψηφιακές πλατφόρμες

https://orcd.co/marinasatti_yiatipoulim

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter