Η μεγάλη επιστροφή του Κέβιν Κόστνερ – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Η μεγάλη επιστροφή του Κέβιν Κόστνερ – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Μετά το δημοφιλές Yellowstone έρχεται το Horizon: Am American Saga. Πόσο αντέχει σήμερα ο μύθος του καουμπόι που θεωρεί την κατάκτηση της Δύσης κληρονομικό του δικαίωμα;  Το χειροκρότημα στις Κάννες για τον Κέβιν Κόστνερ δεν σκεπάζει τις φωνές διαμαρτυρίας για την απεικόνιση των Αμερικανών ιθαγενών. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Μπετόν αρμέ Λίνα Μενδώνη. Στον μετεκλογικό ένα πρόσωπο παραμένει αμετακίνητο, μετά από δύο εθνικές εκλογές, κάμποσους ανασχηματισμούς και με εξαετία ήδη κλεισμένη, η Υπουργός Πολιτισμού. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου.

«Νευριάζω όταν με κρίνουν απ’ το ρεπερτόριο κι όχι τη στάση ζωής». Λίγο πριν τις καλοκαιρινές συναυλίες της, η τραγουδίστρια Πωλίνα μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για όλους και για όλα, για όσα την ενοχλούν αλλά και για όσους θαυμάζει, με το εφηβικό της χιούμορ και την αφοπλιστική αμεσότητα της.

Μια ιστορία από την Ακρόπολη. Ο Ηρακλής Λογοθέτης περιγράφει το απωθημένο τραύμα του Φρόυντ μπροστά στο μοναδικό έργο τέχνης.

Αποχαιρετισμός του Αντώνη Μποσκοΐτη στο απόλυτο pop και fashion icon των sixties, στην Γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανσουάζ Αρντί.

Ένας οδικός χάρτης για την «Ορέστεια», το ακροκόρυφο της δραματουργίας του Αισχύλου, που έρχεται τον Ιούλιο στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Γράφει ο Ηρακλής Λογοθέτης.

Πολιτιστικές πλεύσεις του Ιουνίου με τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη. Περιπλανήσεις τέχνης που συμβάλλουν σε μια άλλη, ποιοτική καθημερινότητα στην πόλη.

Έργα και ημέρες του Φρέντι Μέρκιουρι σε graphic novel.  Ο βίος του τεράστιου τραγουδιστή των Queen κυκλοφόρησε σε κόμικς που διάβασε ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Άφησε τα χνάρια του στο τραγούδι ο Θόδωρος Δερβενιώτης. Προδημοσίευση αποσπάσματος από τη μυθιστορηματική βιογραφία του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη την οποία έγραψε ο γιος του, Σπύρος Δερβενιώτης. Το βιβλίο που έχει τίτλο «Πάρε τα χνάρια που άφησα – Η ζωή και το έργο του Θόδωρου Δερβενιώτη» κυκλοφορεί στις 20 Ιουνίου από τις εκδόσεις Τόπος.

«Δεν είμαστε μέταλ με φολκ μανδύα». Ο Γιάννης Πούλλος συνάντησε την αθηναϊκή μπάντα Khirki (Κίρκη) που τάραξε τα νερά με τον νέο της δίσκο «Κυκεώνας». 

Το στολίδι της Πλάκας λάμπει ξανά. Το Σινέ Παρί ξανάνοιξε και φιλοξενεί κλασικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’50. Τις θυμίζει ο  Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Διαβάστε επίσης:

Πριγκιπικό νυφικό βαμμένο με το αίμα της αποικιοκρατίας-Είδαμε την παράσταση «Lacrima»


Κέβιν Σπέισι: Μακρυχέρης, ξεσπιτωμένος και άφραγκος


Ντράγκο Γιάντσαρ: «Ονειρευόμασταν τη δημοκρατία αλλά ξυπνήσαμε στον καπιταλισμό»


«With respect for your music»- Πήγαμε στη συναυλία της Anohni στο Ηρώδειο


Στις φυλακές Κορυδαλλού για την παράσταση «Αντιγόνη» (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter