Η Mercedes γνωστοποίησε τις τιμές της νέας Α-Class Sedan στην Ελλάδα

Η Mercedes γνωστοποίησε τις τιμές της νέας Α-Class Sedan στην Ελλάδα

Τις τιμές της νέας Α-Class Sedan έκανε γνωστές η ελληνική αντιπροσωπεία, με το μοντέλο να ξεκινά να διατίθεται από τις €28.230 στην Α180.

Όλα τα μοτέρ πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d TEMP, με τη συνολική γκάμα να περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς κινητήρες, δύο εκ των οποίων συνδυάζονται με τετρακίνηση 4MATIC.

Η A-Class Sedan διαθέτει μεγάλους χώρους στην καμπίνα των επιβατών και το κεφάλι των πίσω για παράδειγμα έχει χώρο 944mm. Αυτός των αποσκευών έχει χωρητικότητα 420 λίτρα (410 στις εκδόσεις diesel), με το άνοιγμα της θύρας να είναι μεγάλο, με εύρος 950mm και διαγώνιο ανάμεσα στην κλειδαριά και την κάτω γωνία του πίσω παραθύρου 462mm.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0.22, βοηθώντας πάρα πολύ στον τομέα της αεροδυναμικής, ενώ στον βασικό της εξοπλισμό περιλαμβάνει το σύστημα infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience, με οθόνη αφής, καθώς και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τελευταίας γενιάς, όπως το Active Brake Assist και το Active Lane Keeping Assist.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός φανερώνει τη σπορ αίσθηση και τον σύγχρονο χαρακτήρα της, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί η ποιότητα και η πολυτέλεια. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις και πρόκειται για τις Style, Progressive και AMG Line.

Ασφάλεια

Οι προβολείς διατίθενται προαιρετικά με τεχνολογία Multibeam LED, όπως και οι LED High Performance που προσφέρουν ευρύτερη κατανομή του φωτός σε σύγκριση με τους συνηθισμένους προβολείς αλογόνου.

Το όχημα μπορεί να κινείται ημι-αυτόνομα σε ορισμένες συνθήκες, ενώ το πακέτο υποβοήθησης περιλαμβάνει: ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC με προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης με ενεργή υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και ενεργή υποβοήθηση ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας και PRE-SAFE PLUS.

Το τελευταίο μπορεί να ανιχνεύσει μια επικείμενη οπίσθια σύγκρουση. Αν αυτή είναι αναπόφευκτη, το σύστημα μπορεί να «κλειδώνει» τα φρένα του σταματημένου αυτοκινήτου πριν το συμβάν, ώστε να μην μετακινηθεί το αυτοκίνητο προς τα εμπρός λόγω της πρόσκρουσης.

Μάλιστα, έχει εμπλουτιστεί με την τεχνολογία Ήχου PRE-SAFE, προετοιμάζοντας την ακοή από τον ξαφνικό θόρυβο της σύγκρουσης. Μόλις ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα εκπέμπει έναν σύντομο σφοδρό θόρυβο, ο οποίος ενεργοποιεί έναν μικρό μυ του αυτιού. Ο μυς συσπάται αντανακλαστικά μόλις ακούγεται δυνατός θόρυβος, προστατεύοντας έτσι την ακοή.

Όσον αφορά στην οθόνη head-up, προβάλει σημαντικές πληροφορίες στον οδηγό, δίχως αυτός να παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο.

MBUX – Mercedes-Benz User Experience

Το πακέτο βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει δύο οθόνες επτά ιντσών για τον πίνακα οργάνων και την οθόνη πολυμέσων με λειτουργία αφής, σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με πλήκτρα ελέγχου αφής αριστερά και δεξιά, θύρες USB (Type C), σύνδεση Bluetooth για τηλεφωνία και πηγές ήχου, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και touchpad.

Στο Premium πακέτο πλοήγησης περιλαμβάνονται: Πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, διευρυμένες λειτουργίες MBUX, πλοήγηση, προεγκατάσταση για Live Traffic Information, touchpad και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Το σύστημα ήχου εν συνεχεία, είναι surround Burmester και μπορεί να βελτιστοποιηθεί ανάλογα για τα μπροστινά και πίσω καθίσματα.

Άνεση

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρει έως 64 χρώματα, προαιρετικά διατίθενται οι λειτουργίες θέρμανσης καθίσματος οδηγού και συνοδηγού και κλιματισμού καθισμάτων, καθώς και το πακέτο καθισμάτων πολλαπλού περιγράμματος με λειτουργία μασάζ στα μπροστινά καθίσματα.

Από εκεί και πέρα, το DYNAMIC SELECT συμβάλει στην περαιτέρω άνοδο των επιπέδων της άνεσης στην καμπίνα, καθώς από έναν διακόπτη στην κεντρική κονσόλα επιλέγονται τα προγράμματα Eco, Comfort, Sport και Individual.

Πακέτο Business

Το πακέτο Business περιλαμβάνει ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Parking Assist με PARKTRONIC, θέρμανση καθίσματος οδηγού και συνοδηγού, διευρυμένες λειτουργίες MBUX, πλοήγηση από σκληρό δίσκο, προεγκατάσταση για Live Traffic Information και touchpad. Το πακέτο μπορεί να επεκταθεί με την προσθήκη, για παράδειγμα, του πακέτου στάθμευσης με κάμερα 360°.

Τέλος, η πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή προσφέρει την αίσθηση ανοικτής οδήγησης, ενώ όταν είναι κλειστή, το διαφανές τζάμι της εξασφαλίζει άπλετο φως στον εσωτερικό χώρο.

Intelligent Drive

Η A-Class έχει τη δυνατότητα να οδηγείται ημι-αυτόνομα σε ορισμένες περιπτώσεις. Για να επιτευχθεί αυτό, έχει τα «μάτια» της στραμμένα στην κατάσταση της κυκλοφορίας: βελτιωμένα συστήματα καμερών και αισθητήρων (ραντάρ) της επιτρέπουν να «βλέπει» έως και 500 μέτρα μπροστά.

Ανάρτηση

Διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα και τις προτιμήσεις του οδηγού. Ο εμπρός άξονας έχει σχεδιασμό McPherson, ενώ οι πιο ισχυρές εκδόσεις και τα μοντέλα με τετρακίνηση 4MATIC, προσαρμοζόμενο σύστημα απόσβεσης κραδασμών ή μεγαλύτερους τροχούς είναι εφοδιασμένα με έναν σύνθετο πίσω άξονα τεσσάρων συνδέσμων. Τα υπόλοιπα μοντέλα διαθέτουν έναν οπίσθιο άξονα στρέψης βελτιστοποιημένου βάρους.

Η γκάμα των τροχών εκτείνεται από τις 16 έως τις 19 ίντσες.

Οι τιμές της νέας Α-Class Sedan στην Ελλάδα

-Α180 €28.230

-A200 €33.285

-Α220 (Auto) €36.222

-A220 4MATIC (Auto) €41.358

-A250 (Auto) €44.450

-A250 4MATIC €47.490

-Α180d (Auto) €32.773

Πηγή: Mercedes-Benz Ελλάς

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter