Η Μπακογιάννη παραδέχεται το φιάσκο με τις μάσκες αλλά «δεν θα κρεμάσουμε και κανέναν» (Video)

Η Μπακογιάννη παραδέχεται το φιάσκο με τις μάσκες αλλά «δεν θα κρεμάσουμε και κανέναν» (Video)

Μπροστά στην εικόνα μιας μάσκας-σεντόνι που δόθηκε σε μαθητές και την φόρεσε ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης του Ant1 η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε το αυτονόητο.

Πως πρόκειται για μια παταγώδη αποτυχία και… γραφειοκρατικό λάθος. Παραδέχθηκε μάλιστα πως τρεις μάσκες ανά μαθητή δεν λύνει το πρόβλημα στις οικογένειες αλλά είναι όπως είπε ένας συμβολισμός.

Η ίδια ωστόσο αν και όπως είπε θα κοιτάξουν ποιοι έχουν την ευθύνη συμπλήρωσε πως «δεν θα κρεμάσουν και κανέναν»

Δείτε το βίντεο και διαβάστε εδώ τι ακριβώς είπε και για το κόστος τους:

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε αρχικά:

«Είναι βέβαιο ότι ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Έγινε ένα λάθος στο μέτρημα και στα μεγέθη των μασκών, άλλα διάβαζαν, άλλα κατάλαβαν, ήταν ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο ότι κάποιος γραφειοκράτης έκανε λάθος. Από εκεί και πέρα θα το αναζητήσουμε, θα δούμε και ποιος έχει την ευθύνη γιατί στην όποια διαχείριση δημοσίου χρήματος έχει ευθύνες όποιος την κάνει. Θα το ψάξουμε, θα το δούμε, δεν έχουμε σκοπό να κρεμάσουμε κανέναν. Έγινε λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι οι άλλες δύο μάσκες που θα πάνε στο σχολείο να είναι σωστές».

Ερωτηθείσα για το κόστος των μασκών με το οποίο επιβαρύνθηκε το ελληνικό δημόσιο, απάντησε:

«Τα 6 εκατομμύρια όταν τα διαχειρίζεσαι περνούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γίνεται μία διαδικασία, ένας διαγωνισμός. Δόθηκε στην ΚΕΔΕ διότι υπήρξε ένας προβληματισμός. Ένας πραγματικός προβληματισμός. Υπήρξαν χώρες που δεν δώσανε καθόλου μάσκες, χώρες που δώσανε. Τελικώς επικράτησε η άποψη ότι για λόγους κόστους είναι καλό τα παιδιά να πάρουν από τρεις μάσκες και έγινε και για λόγους συμβολισμού».

Διαβάστε επίσης: Η αβάσταχτη τσαπατσουλιά του Μητσοτακικού κράτους!

Δείτε και ακούστε το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη από το 3′:35″

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter