Η Νέα Δημοκρατία καπηλεύεται τον «πατριωτισμό» εις βάρος των εθνικών συμφερόντων

Η Νέα Δημοκρατία καπηλεύεται τον «πατριωτισμό» εις βάρος των εθνικών συμφερόντων

Την εκμετάλλευση του «πατριωτισμού» από τη Νέα Δημοκρατία καυτηρίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και με αντικείμενο το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης η Κυβέρνηση εκμεταλλεύεται «εδώ και χρόνια τα θέματα εξωτερικής πολιτικής για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως “εθνική εξαίρεση” για τον οποίο ο “πατριωτισμός αποτελεί ξένη λέξη”, με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα πρόσφορο έδαφος στην κοινή γνώμη για θέσεις όπως αυτές του κ. Σαμαρά που τάσσεται κατά του διαλόγου. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν θα την ακολουθήσει σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Την ίδια στιγμή, θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε θέση κινείται εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.»

Η αλήθεια είναι πως το πρόσφατο παρελθόν μας δίνει πολλά παραδείγματα για αυτή την εκμετάλλευση από τη Νέα Δημοκρατία και από πρώην πρωθυπουργούς που χρησιμοποιούν τον πατριωτισμό για καθαρά πολιτική και εκλογική εκμετάλλευση όποτε τους χρειάζεται για να επιτεθούν στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών με Μακεδονομάχους και πανοπλίες που θεωρούσαν πως απεμπολούνται τα εθνικά συμφέροντα με το σύνθετο όρο «Βόρεια Μακεδονία», όταν κορυφαία στελέχη του κόμματος της ΝΔ το είχαν δεχθεί στο παρελθόν ως μοναδική λύση, αφού ο κόσμος ήδη την ονόμαζε σκέτο «Μακεδονία». Δεν είναι τυχαίο που όταν κατόπιν η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών που βρήκε έτοιμη και απλά χρησιμοποίησε το λαό μόνον και μόνον για την ψήφο και κατά των εθνικών συμφερόντων. Εξάλλου ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός των πολύπαθων Βαλκανίων ήταν σταθερή πολιτική της χώρας. Δεν θα μπορούσαν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία χωρίς συμφωνία.

Μια άλλη συνεχής καπηλεία είναι η σχέση μας με την Τουρκία. Μπορεί να ανεβαίνουν στις εικονικές επάλξεις με μεγάλα λόγια και εξοπλιστικά προγράμματα αλλά ταυτόχρονα φέρονται να συμφωνούν με κάποια αποστρατικοποίηση των νησιών, μια συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και ό,τι άλλο θα εξυπηρετούσε άγνωστα ή γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα. Η πατριδοκαπηλία της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον τουρκικό παράγοντα δεν φαίνεται να την εμποδίζει να κάνει ταυτόχρονα μυστικές διαπραγματεύσεις.

Πόσο εθνικά ορθό είναι η Νέα Δημοκρατία να κατεβάζει στους δρόμους και να ενδυναμώνει το οπλοστάσιο της άκρας δεξιάς για εφήμερα κομματικά οφέλη εις βάρος των εθνικών συμφερόντων,  της Δημοκρατίας και του μέλλοντος;

Πόσο πατριωτικό είναι η παραπλάνηση μέρους του εκλογικού σώματος με μόνη κερδισμένη την ακροδεξιά και τους εκφραστές της μέσα στο κυβερνητικό σχήμα;

Τελικά τα λάβαρα και οι σημαίες δεν γίνονται σεβαστές αλλά απλά τις χρησιμοποιούν για μικροκομματικά οφέλη υποσκάπτοντας το μέλλον και το παρόν με μεγάλο κόστος στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε Γεραπετρίτη: Οι 4 προϋποθέσεις για διάλογο με την Τουρκία (Photos)

Τροπολογία – πρόκληση: Ασυλία στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ – Εκτός ελέγχου οι συναλλαγές του οργανισμού

Αποκάλυψη New York Times: Το Ισραήλ γνώριζε το σχέδιο επίθεσης της Χαμάς εδώ και ένα χρόνο

Θεσσαλονίκη: Την ενοχή του οδηγού για τον θάνατο της Έμμας ζήτησε η εισαγγελέας

Η συνείδηση της Έφης Αχτσιόγλου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter