Η νέα ταινία του Μπάμπη Μακρίδη στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση (Trailer)

Η νέα ταινία του Μπάμπη Μακρίδη στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση (Trailer)

Οι «Όρνιθες (ή Πώς να γίνεις πουλί)» αφού έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ρότερνταμ ήρθε η στιγμή να φτάσουν και στους δέκτες μας μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

Τον Μπάμπη Μακρίδη τον γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια, το 2012, με το «L» την πρώτη του ταινία που είχε πρωταγωνιστές τους Άρη Σερβετάλη, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιάννη Μποσταντζόγλου και ο μικρόκοσμος του φιλμ χωριζόταν σε οδηγούς IX και σε μηχανόβιους. Πρόπερσι ο «Οίκτος» του (βραβείο καλύτερης ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου) με συνσεναριογράφο τον Ευθύμη Φιλίππου και πρωταγωνιστή έναν εντυπωσιακό Γιάννη Δρακόπουλο σε κόντρα ρόλο, αναδείκνυε την μαζοχιστική ηδονή ενός άντρα που καταφέρνει να είναι ευτυχισμένος μόνο όταν θρηνεί.

Στο νέο του, τρίτο, φιλμ ο Μακρίδης αντλεί έμπνευση από τον Αριστοφάνη και το θέατρο και πιο συγκεκριμένα από την ομότιτλη παράσταση του Νίκου Καραθάνου. Είναι ένα ετερόκλητο μείγμα από ντοκιμαντέρ (η κάμερα ακολουθεί στενά τους συντελεστές της παράστασης «Όρνιθες» σε διάφορες γωνιές του κόσμου: από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας της Ισλανδίας ως τις πυραμίδες της Αιγύπτου), μυθοπλασίας και πολιτικής φαντασίας.

Η ταινία θα κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα της την Κυριακή 12 Απριλίου στις 19.00 στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και θα είναι διαθέσιμη από τις 12 έως τις 15 Απριλίου 2020 στις 19:00, ενώ αμέσως μετά από την πρώτη προβολή της, ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται ζωντανά online για ένα ψηφιακό Q&A.

Οι συντελεστές του φιλμ Ορνιθες ή Πώς να Γίνεις Πουλί:

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης

Σενάριο: Μπάμπης Μακρίδης (βασισμένο στους Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε θεατρική διασκευή Γιάννη Αστερή και Νίκου Καραθάνου)

Διεύθυνση Παραγωγής: Ισαβέλλα Αλωπούδη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός

Ηχος: Λέανδρος Ντούνης, Στέφανος Ευθυμίου

Μοντάζ: Μάριος Κλεφτάκης

Μουσική: The Little Thieves

Μουσική Παράστασης: Αγγελος Τριανταφύλλου

Οργάνωση Παραγωγής: Αμάντα Λιβανού

Εμφανίζονται: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Έκτορας Λιάτσος, Χρήστος Λούλης, Γρηγορία Μεθενίτη, Κώστας Μπερικόπουλος, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Στράτος Παπαδάκης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Φοίβος Ριμένας, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Σεβδικαλής, Άρης Σερβετάλης, Έλενα Τοπαλίδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Χάρης Φραγκούλης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Παραγωγή: Ίδρυμα Ωνάση / Με τη συνεργασία της Neda Film

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter