Η Nissan αρωγός σε σχολείο της Νότιας Αφρικής

Η ιαπωνική εταιρεία παρέχει ενέργεια σε σχολείο ΑμεΑ στην Πρετόρια, καταφέρνοντας να χρησιμοποιήσει μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την προώθηση των στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, η Nissan συνεργάζεται με το σχολείο της Φιλαδέλφειας, προκειμένου να βελτιώσει τα ηλεκτρικά δίκτυα, αυξάνοντας παράλληλα τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μπορεί το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης να παρέχει ενέργεια στο 85% του πληθυσμού, η δυναμικότητά του, όμως και οι περιορισμοί στις συνδέσεις στη Νότια Αφρική, προκαλούν αρκετές διακοπές στο σχολείο.

Το σχολείο λειτουργεί ως οικοτροφείο και φιλοξενεί περισσότερους από 400 μαθητές ΑμεΑ, ηλικίας 14-21 ετών. Οι διακοπές είναι συχνές και προκειμένου η Nissan να λύσει μια και καλή το πρόβλημα, χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μπαταριών δεύτερου κύκλου ζωής (από αυτοκίνητα Leaf) και ηλιακούς συλλέκτες.

Έτσι, μειώνονται οι επιπτώσεις από την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στη σχολική κοινότητα.

Πηγή: Nissan

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.