Η Nissan Design Europe μετρά 15 χρόνια επιτυχιών

Η Nissan Design Europe μετρά 15 χρόνια επιτυχιών

Η Nissan Design Europe, o παγκοσμίου κλάσεως σχεδιαστικός “βραχίονας” της μάρκας και η αφορμή για μερικά από τα πιο δημοφιλή και πρωτοποριακά μοντέλα του σήμερα, γιορτάζει αυτό το μήνα τα 15 χρόνια στις εγκαταστάσεις που εδρεύει.

Το στούντιο σχεδιασμού της Nissan Europe, ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του στις 25 Ιανουαρίου του 2003, στην περιοχή Paddington του Λονδίνου. Ακολούθησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης, το οποίο μετασχημάτισε ένα απαξιωμένο και γεμάτο γκράφιτι συγκρότημα (που ονομαζόταν The Rotunda), σε έναν εξαιρετικά δροσερό, με αστικό σχεδιασμό, χώρο.

Το σχεδιαστικό τμήμα της Nissan Europe, γνωστό εσωτερικά ως NDE, εδώ και μια δεκαετία μετρά σημαντικές επιτυχίες για τη Nissan στην Ευρώπη, ειδικά στα crossovers. Η αρχική ιδέα του Nissan Qashqai (το 2003) πήρε σάρκα και οστά στο σχεδιαστήριο της NDE, όπως και όλες οι εκδόσεις παραγωγής που ακολούθησαν.

Η NDE υπήρξε επίσης η κινητήρια δύναμη και για το μικρό “αδελφάκι” του Qashqai, το γνωστό Nissan Juke. Μάλιστα, οι πρώτες σχεδιαστικές “πινελιές” έγιναν αντιληπτές όταν εμφανίστηκε το πρωτότυπο Qazana (το 2009).

Τα δύο παραπάνω μοντέλα, πρωτοστάτησαν από κοινού στη ζήτηση για crossovers, έχοντας μεταμορφώσει το Ευρωπαϊκό αυτοκινητοβιομηχανικό περιβάλλον, καθώς άλλα εμπορικά σήματα ακολούθησαν το παράδειγμα της Nissan.

Αντιστοίχως, το Ευρωπαϊκό στούντιο σχεδίασης για την Infiniti, την μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Nissan, εγκαινίασε τον δικό του χώρο το 2014.

Ο Mamoru Aoki, αντιπρόεδρος της Nissan Design Europe, σχολίασε: “Η NDE έχει συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια γκάμα των προϊόντων της Nissan σήμερα, ειδικά με τα Qashqai και Juke, τα οποία προσφέρουν νέα επίπεδα επιλογών, ευελιξίας και καινοτομίας για τους αγοραστές”.

Για να γιορτάσει τα 15 χρόνια στο σημερινό του στούντιο στο Λονδίνο, ο Mamoru δημιούργησε την ακόλουθη προσωπική λίστα με τα 15 αγαπημένα του σχέδια των τελευταίων 15 ετών :

Qashqai concept 2003

Micra c+c 2005

Terranaut concept 2006

Qashqai 2007

NV200 concept 2007

Qazana concept 2009

Juke 2010

Qashqai 2013

Nissan Concept 2020 2014

Infiniti Emerg-E concept 2014

Gripz concept 2015

Infiniti QX30 concept 2015

Blade Glider prototype 2016

Navara EnGuard concept 2016

Infiniti Q60 Project Black S 2017

Η καινοτόμος προσέγγιση της Nissan στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζεται με το τελευταίο ευρωπαϊκό μοντέλο της, το νέο Nissan LEAF, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο. Το πρωτοποριακό αυτό αυτοκίνητο, αποτελεί την εικόνα του οράματος Nissan Intelligent Mobility για ένα πιο συναρπαστικό, πιο σίγουρο και πιο συνδεδεμένο μέλλον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter