Η Nissan εξοπλίζει το νέο Skyline με το ProPilot

Η Nissan εξοπλίζει το νέο Skyline με το ProPilot

Το ερχόμενο φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο της νέας γενιάς του συστήματος υποστήριξης του οδηγού, ProPilot, στο νέο Skyline.

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης για να βοηθήσει τον χειρισμό του οχήματος και αφού έχουν επιλεχτεί η διαδρομή και οι δρόμοι. Παράλληλα, για πρώτη φορά είναι εφικτή η οδήγηση, δίχως ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, με το όχημα να διατηρείται στη λωρίδα του.

Για να ενεργοποιηθεί το σύστημα, χρειάζεται πρώτα να οριστεί η διαδρομή στο σύστημα πλοήγησης. Όταν το αυτοκίνητο εισέλθει στον αυτοκινητόδρομο, η οδήγηση με τις παραπάνω εφαρμογές είναι διαθέσιμη.

Το σύστημα λειτουργεί με κάμερες, ραντάρ, σόναρ, GPS και τρισδιάστατα δεδομένα χάρτη υψηλής ευκρίνειας, ενώ, μάλιστα, παρακολουθεί τον οδηγό για το αν η προσοχή του είναι στραμμένη στον δρόμο.

Βασική λειτουργία

Ηχητικά σήματα και οπτικές ενδείξεις ειδοποιούν τον οδηγό πως η λειτουργία πλοήγησης είναι διαθέσιμη. Τότε, με έναν διακόπτη ξεκινά η λειτουργία και από τη στιγμή που γίνει αυτό, το όχημα διατηρεί μια ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο.

Σε περίπτωση που ο οδηγός αποφασίσει να μην έχει τα χέρια του στο τιμόνι και εφόσον το όχημα παραμένει στη λωρίδα του, αν το προπορευόμενο όχημα κινείται πιο αργά, θα υπάρξει ακουστική και οπτική καθοδήγηση. Αν ο οδηγός συμφωνήσει με την προσπέραση, τοποθετεί τα χέρια του στο τιμόνι, θέτοντας σε λειτουργία έναν διακόπτη. Τότε πραγματοποιείται η προσπέραση και εν συνεχεία το σύστημα θα ζητήσει επιβεβαίωση για την επαναφορά στην αρχική λωρίδα.

Αυτό θα γίνει με τον οδηγό να έχει τα χέρια του στο τιμόνι, ενεργοποιώντας τα φώτα αλλαγής πορείας (φλας).

Αναφορικά με τη λήξη της λειτουργίας, πραγματοποιείται μόλις το όχημα φτάσει στην έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, υπάρχει πλήρης απεμπλοκή τότε και όλος ο έλεγχος περνά στον οδηγό.

Πηγή: Nissan

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter