Η Nissan παρουσίασε το 370Z 50th Anniversary Edition

Η Nissan παρουσίασε το 370Z 50th Anniversary Edition

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 370Z 50th Anniversary Edition, μια ειδική έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στο (Brock Racing Enterprises) Datsun 240Z.

Το τελευταίο παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ πριν από 50 χρόνια και κέρδισε πολλά πρωταθλήματα με τον Τζον Μόρτον στο SCCA.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός της επετειακής έκδοσης του 370Ζ μιμείται την εμφάνιση του BRE και διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Λευκό με κόκκινες προεκτάσεις ή ασημί με μαύρες αποχρώσεις. Περιλαμβάνονται δύο «υπογραφές» στα πλευρά του οχήματος και διαφορετικός χρωματισμός στο καπό και τη θύρα φόρτωσης, στους εξωτερικούς καθρέπτες και τις κολόνες Α (με κόκκινο χρώμα για το λευκό αυτοκίνητο και μαύρο για το αυτό με την ασημί απόχρωση).

Κατά μήκος της πλευράς του αυτοκινήτου, μια λεπτή γραμμή εκτείνεται από τον προβολέα έως το πίσω παρμπρίζ, όπου κορυφώνεται σε ένα μικρό τρίγωνο, εμπνευσμένο από την κολόνα C του Datsun 240Z. Το πακέτο εμπλουτίζεται επίσης με επετειακό έμβλημα στο εμπρόσιο φτερό, την ειδική επετειακή σήμανση πίσω, καθώς και από τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με κόκκινες λεπτομέρειες.

Εντός καμπίνας, ξεχωρίζει ο βαθύς πίνακας οργάνων, η μεγάλη κεντρική κονσόλα, το τιμόνι με επένδυση από Alcantara και την κόκκινη γραμμή στο κέντρο του, τα πλήρως ηλεκτρικά καθίσματα από δέρμα και σουέτ, με τις πλήρως χρωμιωμένες επιφάνειες να καλύπτουν όλο το εσωτερικό με το λογότυπο Ζ, που υπάρχει στα μαρσπιέ κάθε θύρας.

Ο πίνακας οργάνων είναι ευδιάκριτος και δεν δυσκολεύει τον οδηγό. Τα όργανα είναι προσαρτημένα στη στήλη του τιμονιού, του οποίου το μεγάλο άνοιγμά του εμπρός από τους μετρητές, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλή ορατότητα προς αυτούς, ενώ το ειδικό λογότυπο της 50ής επετείου στο στροφόμετρο, θυμίζει τις επιδόσεις του Ζ.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ο V6 κινητήρας των 3,7 λίτρων της Nissan, ισχύος 332 ίππων με 366Nm ροπή. Το μοτέρ εφοδιάζεται με το σύστημα VVEL. Το κιβώτιο είναι έξι σχέσεων και διαθέτει την τεχνολογία SynchroRev Match, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε οδηγό να αλλάζει σχέσεις σαν να είναι επαγγελματίας.

Επιπροσθέτως, το όχημα της επετειακής έκδοσης διατίθεται και με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Downshift Rev Matching, που επιτρέπει γρήγορες αλλαγές στη σειριακή του λειτουργία, της τάξης κάτω των 0,5δλ.

Πηγή: Nissan

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter