Η οικογένεια Πολάκη απαντά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου: Στέλνουν τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα

Η οικογένεια Πολάκη απαντά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου: Στέλνουν τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης δημοσιοποιεί επιστολή-απάντηση του αδελφού του Γιώργου Πολάκη και της αδελφής του Στέλλας Πολάκη στην «ψεύτικη και αηδιαστική ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Ρεθύμνου για το περιστατικό με τη μητέρα του», όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του.

Η υπόθεση αφορά –όπως είχε γνωστοποιήσει ο Παύλος Πολάκης σε προηγούμενη ανάρτησή του – την ταλαιπωρία των πολιτών (μεταξύ των οποίων και της μητέρας του) που περίμεναν επί ώρες έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου Ρεθύμνου με συμπτώματα κορονοϊού (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει με απόφαση και υπογραφή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δεν μπορούσαν να κάνουν μοριακό τεστ παρά μόνον όσοι ήταν για εισαγωγή ενώ τους υπόλοιπους τους έστελναν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Παραθέτει μάλιστα ανακοίνωση του νοσοκομείου που επικαλείται ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας σύμφωνα με τις οποίες:

  • Δεν λαμβάνεται pcr covid από εμβολιασμένους ασθενείς με θετικό rapid.
  • Ασθενείς με θετικό self-test παραπέμπονται στις δομές ΕΟΔΥ για επιβεβαίωση
  • Ασθενής που επιθυμεί εξέταση, εισέρχεται στο ΤΕΠ όπου pcr θα λαμβάνεται μόνο αν χρήζει εισαγωγής

Η απάντηση της οικογένειας Πολάκη:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ

Ως απάντηση στην ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου Ρεθύμνου σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μητέρα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σχετικά με τη δήθεν απαίτηση για ιδιαίτερη μεταχείριση της, η οικογένεια της και συγκεκριμένα ο Γιώργος Πολάκης και η Στέλλα Πολάκη (αδέλφια του Βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη) σε δημόσια επιστολή τους αναφέρουν τα παρακάτω:

«Χαιρόμαστε που η διεύθυνση του νοσοκομείου Ρεθύμνου έτρεξε να απαντήσει σε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που με αφορμή την αναμονή για μοριακό τεστ της μητέρας του, εστίαζε στα προβλήματα και σε ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στην είσοδο του νοσοκομείου. Είναι πολύ εύκολο να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα(να μιλάς για απαίτηση ιδιαίτερης μεταχείρισης ασθενούς ) παρά να απαντάς σε αυτό που ανεδείκνυε η ανάρτηση. Για την αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε τα παρακάτω:

  1. Τα περί απαίτησης του πρώην υπουργού για ιδιαίτερη μεταχείριση της μητέρας του δεν στέκουν και έμμεσα το αναφέρουν και οι ίδιοι σ αυτά που γράφουν για απάντηση. Γιατί δεν αναφέρονται στην απάντηση της διεύθυνσης του νοσοκομείου οι ώρες προσέλευσης και τελικής εξέτασης τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα που είναι καταγεγραμμένες στην είσοδο του νοσοκομείου; Είναι τυχαίο ότι το πρωί έπειτα από αναμονή τριών ωρών (προσέλευση στο νοσοκομείο μετά τις 10:30 κλήθηκα τηλεφωνικά για εξέταση στις 14:00 ) η ηλικιωμένη γυναίκα δεν άντεξε την αναμονή και ζήτησε να πάει σπίτι για να ξεκουραστεί. Το απόγευμα πάλι προσήλθαμε στις τρεις παρά τέταρτο και τελικά εξετάστηκε στις 6:30…κανονικά στη σειρά της, όπως άλλωστε μπορούν να βεβαιώσουν όσοι περίμεναν έξω από τα ιατρεία.
  2. Όποιος ζητά «ρουσφέτι»- χάρη, συνήθως κρύβεται δεν κάνει επιθετική ανάρτηση δεν προκαλεί ντόρο ,δεν προκαλεί δημοσιεύσεις σε sites, προσπαθεί να περάσει κάτω από το ραντάρ της δημοσιότητας ,επιδιώκει να κάνει αθόρυβα τη δουλειά του και απλά ξέρει ότι δανεικά είναι αυτά… Μια χαρά ξέρουν στα νοσοκομεία την παράκαμψη της σειράς από πλάγιες πόρτες αθόρυβα και μιλημένα .

Μόνο που εδώ δεν είχαμε τέτοιο πράγμα. Το θέμα της ανάρτησης του πρώην υπουργού (γιατί άραγε δεν δημοσιεύεται μαζί με την απάντηση;) εστίαζε σε δύο θέματα με αφορμή την αναμονή της μητέρας του… και δεν είναι η πρώτη φορά που με αφορμή μεταχείριση ασθενούς ανοίγει το θέμα των ευθυνών του υπουργείου υγείας (βλ. ΥΓ.2):

  • Αναμονή τριών ωρών και για να γίνει ένα μοριακό τεστ.
  • Το κείμενο που ήταν αναρτημένο στην είσοδο (βλ.ΥΓ.1) και έλεγε ότι στην ουσία δεν γίνονται μοριακά τεστ στο νοσοκομείο. αν δεν είσαι για εισαγωγή σε κλινική. Δηλαδή τόσο η πολύωρη αναμονή όσο και η ανακοίνωση στέλνουν τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα των διαγνωστικών κέντρων, για να πάρουν απάντηση στους φόβους και τις ανησυχίες τους.

Είναι δυνατόν σε όλη την πόλη του Ρεθύμνου να μην υπάρχει δημόσια δομή που να κάνει μοριακό τεστ χωρίς να πρέπει να χάσεις ώρες σε αναμονή στην καλύτερη περίπτωση (γιατί η ανακοίνωση λέει ότι δεν εκτελούνται μοριακά σε όσους είναι εμβολιασμένοι, αν δεν είναι σε μαύρο χάλι και να χρειάζονται εισαγωγή).

Είναι δυνατόν σχεδόν δύο χρόνια από την αρχή της πανδημίας να μην έχει γίνει καμιά προετοιμασία του νοσοκομείου Ρεθύμνου ,να μην έχει αγοραστεί μηχάνημα για να γίνονται εδώ οι αναλύσεις των μοριακών και να πρέπει να στέλνονται στα Χανιά (και να απαιτούνται δύο μέρες για έκδοση αποτελέσματος);

Είναι δυνατόν να φλυαρεί η κυβέρνηση ότι είμαστε σε πόλεμο και να μην έχει στελεχωθεί το νοσοκομείο με προσωπικό, για να καλυφθεί η ζήτηση υπηρεσιών, να μην έχουν επιταχθεί οι δομές του ιδιωτικού τομέα και να χρειάζεται να πληρώνεις από τις αρχές του Γενάρη μαύρο χαβιάρι τα μοριακά; Αυτά τα ερωτήματα είναι που δεν μπορεί να απαντήσει τόσο το υπουργείο όσο και η διοίκηση του νοσοκομείου. Αυτή η πολιτική επιλογή υποβάθμισης των δημόσιων δομών και της πριμοδότησης της κερδοσκοπίας του ιδιωτικού είναι που έκαναν την συγκεκριμένη ανάρτηση να ενοχλήσει τόσο και να βρει τέτοια ανταπόκριση στα social media. Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη όπως και οι προηγούμενες με αφορμή ασθενείς, φέρνουν στην επιφάνεια τις ανεπάρκειες ενός υπουργείου και μιας πολιτικής να προετοιμάσει την προστασία της υγείας των πολιτών. Είναι δημοσιεύσεις που αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνώντων και πόσο λίγοι βρέθηκαν όταν χρειάστηκε να σχεδιάσουν και να δράσουν.

Η ανάρτηση έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλο το Ρέθυμνο σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι «στο νοσοκομείο δεν γίνονται μοριακά και πρέπει να πληρώσεις έξω στα διαγνωστικά, για να πάρεις τη βεβαίωση (νόσησης ή όχι). Αυτή η κατάσταση έχει ευθύνες και πέφτουν σε όσους κόβουν υπηρεσίες στο νοσοκομείο, για να το κάνουν να χωρέσει στην υπο-χρηματοδότηση και στην υπο-στελέχωση. Κάποτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κυνηγούσαν και έδειχναν τις κατσαρίδες που υπήρχαν σε μαγειρεία των νοσοκομείων ,τώρα που τα νοσοκομεία αδυνατούν να εκπληρώσουν στοιχειωδώς την αποστολή τους σε καιρό έξαρσης της πανδημίας θα αναζητήσουν ευθύνες ή όχι; Θα γίνει κάποιο ρεπορτάζ για την αναμονή στα νοσοκομεία για την υπερκόπωση και υπερπροσπάθεια του προσωπικού τις ατέλειωτες ουρές στα διαγνωστικά; Τα παραπάνω δεν έχουν ευθύνες;»

ΥΓ. 1 Συνημμένα παραθέτουμε την ανακοίνωση που ήταν αναρτημένη στην είσοδο του νοσοκομείου. Θα απαντήσει κάποιος σ’ αυτό;

ΥΓ. 2 Παραθέτουμε παρακάτω συνδέσμους από δύο προηγούμενες αναρτήσεις στον λογαριασμό Facebook του Παύλου Πολάκη, που με αφορμή ασθενείς σε νοσοκομεία ανοίγει το ζήτημα των προβλημάτων της υγείας.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3036137609963033&id=100007004708966

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3034742680102526&id=100007004708966

Γεώργιος Πολάκης

Στέλλα Πολάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter