Η Opel στα χέρια της PSA;

Έντονος θόρυβος έχει προκληθεί μετά από τη χθεσινή, επίσημη ανακοίνωση του γκρουπ PSA (Peugeot-Citroen) στην οποία μεταξύ άλλων γινόταν λόγος και για το ενδεχόμενο να περάσει στην PSA η Opel. Αν η εξαγορά αυτή πραγματοποιηθεί, σε μια περίοδο που το γαλλικό γκρουπ βρίσκεται σε άνοδο, θα αλλάξει σημαντικά ο χάρτης του αυτοκινήτου στην Ευρώπη.

Σήμερα ακολούθησε νέα, επίσημη ανακοίνωση, από τη General Motors αυτή τη φορά, που λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα: «Από το 2012, η General Motors και ο Όμιλος PSA έχουν σε εφαρμογή μια συμμαχία που μέχρι σήμερα καλύπτει τρία έργα στην Ευρώπη και η οποία έχει δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες για τις δύο ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, η General Motors και ο Όμιλος PSA εξετάζουν τακτικά πρόσθετες δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας αυτής. 

Ο Όμιλος PSA και η General Motors επιβεβαιώνουν την διερεύνηση πολλών στρατηγικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη βελτίωση της κερδοφορίας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εξαγοράς της Opel Vauxhall από την PSA». Και η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία». Κάτι που προφανώς αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.