Η Opel στα χέρια της PSA;

Η Opel στα χέρια της PSA;

Έντονος θόρυβος έχει προκληθεί μετά από τη χθεσινή, επίσημη ανακοίνωση του γκρουπ PSA (Peugeot-Citroen) στην οποία μεταξύ άλλων γινόταν λόγος και για το ενδεχόμενο να περάσει στην PSA η Opel. Αν η εξαγορά αυτή πραγματοποιηθεί, σε μια περίοδο που το γαλλικό γκρουπ βρίσκεται σε άνοδο, θα αλλάξει σημαντικά ο χάρτης του αυτοκινήτου στην Ευρώπη.

Σήμερα ακολούθησε νέα, επίσημη ανακοίνωση, από τη General Motors αυτή τη φορά, που λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα: «Από το 2012, η General Motors και ο Όμιλος PSA έχουν σε εφαρμογή μια συμμαχία που μέχρι σήμερα καλύπτει τρία έργα στην Ευρώπη και η οποία έχει δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες για τις δύο ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, η General Motors και ο Όμιλος PSA εξετάζουν τακτικά πρόσθετες δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας αυτής. 

Ο Όμιλος PSA και η General Motors επιβεβαιώνουν την διερεύνηση πολλών στρατηγικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη βελτίωση της κερδοφορίας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εξαγοράς της Opel Vauxhall από την PSA». Και η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία». Κάτι που προφανώς αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter