Η Πελώνη δε συμμερίζεται την… αισιοδοξία Σταϊκούρα – Άδωνη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου (Video)

Η Πελώνη δε συμμερίζεται την… αισιοδοξία Σταϊκούρα – Άδωνη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου (Video)

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικά χείλη να έκαναν ανοιχτά λόγο για επανέναρξη του λιανεμπορίου στις 22 ή στις 29 Μαρτίου, ωστόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος, σήμερα, εμφανίστηκε το λιγότερο… συγκρατημένη και δε συμμερίστηκε την αισιοδοξία τον Σταϊκούρα και Γεωργιάδη.

Τα τελευταία 24ωρα τόσο οι δύο υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνης Γεωργιάδης. Χαρακτηριστικά, ο Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον «Θέμα FM» είχε πει: «το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Ωστόσο έχουμε εναλλακτικά σενάρια, ώστε να σταθμίζουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για τη στήριξη που θα πρέπει να παρέχουμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί. Αλλά όσο παρατείνεται η κατάσταση, τόσο μειώνεται και η δυνατότητα για όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη των υφιστάμενων απωλειών». Από την πλευρά του ο Άδωνης Γεωργιάδης, στα «Παραπολιτικά» είχε υποστηρίξει ότι στις 22 ή το αργότερο 29 του μήνα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο. Ωστόσο, δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Όμως, μετά τα 3.200 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ, η Αριστοτελία Πελώνη εμφανίστηκε πολύ συγκρατημένη και δεν φαίνεται να… συμμερίζεται τις απόψεις των δύο υπουργών. Σε εμφάνισή της στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση για το άνοιγμα της αγοράς.

Πρόσθεσε δε ότι το άνοιγμα της αγοράς προσδιορίζεται πριν από τέλος του μήνα και με την προϋπόθεση πάντα πως θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όσον αφορά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter