Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Οι προτάσεις μας για προβολές, παραστάσεις και συναυλίες μέχρι και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.

Τρεις ταινίες για το Χάλογουιν

Λόγω της γιορτής του Χάλογουιν προβάλλονται στο Studio new star art cinema τρεις κορυφαίες ταινίες τρόμου. Η «Λάμψη» (1980) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τον Τζακ Νίκολσον και τη Σέλεϊ Ντιβάλ, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best seller του Στίβεν Κινγκ. Κεντρικός ήρωας είναι ένας συγγραφέας που μετακομίζει με την οικογένειά του σε απομονωμένο ξενοδοχείο το οποίο μοιάζει στοιχειωμένο. Η «Κριστίν» (1983) του Τζον Κάρπεντερ (με τους Κιθ Γκόρντον και Τζον Στόκγουελ) που βασίζεται επίσης σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ και έχει θέμα την περίεργη σχέση που βιώνει ένας έφηβος με το στοιχειωμένο αυτοκίνητό του. Το «The Rocky horror picture show» (1975), το αντισυμβατικό μιούζικαλ του Τζιμ Σάρμαν με τον Τιμ Κάρι και τη Σούζαν Σάραντον το οποίο συνδυάζει τον τρόμο με τα ζητήματα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

INFO
Εως 31/10

Η «Γέρμα» στο σύγχρονο Λονδίνο

Ο Αυστραλός Σάιμον Στόουν, ένας ιδιαίτερα επιδραστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, εμπνέεται από τη «Γέρμα» του Λόρκα και την ξαναγράφει μεταφέροντάς τη στο σήμερα. Το έργο του Λόρκα, που πρωτοανέβηκε το 1934 στη Μαδρίτη, πραγματεύεται την αδυναμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει σε ένα φτωχό, αγροτικό και συντηρητικό περιβάλλον. Στη σύγχρονη διασκευή, η οποία μεταφέρει τη δράση στο Λονδίνο, συναντάμε τους ήρωες στο σήμερα, επαγγελματικά επιτυχημένους και πολλά υποσχόμενους. Ο κόσμος τους δοκιμάζεται και διαλύεται λόγω της ατεκνίας. Η ηρωίδα του Σάιμον Στόουν εσωτερικεύει την εμμονή της μητρότητας σε σύγκρουση με το περιβάλλον της, σε σημείο να καταστρέψει την ψυχική της υγεία, την καριέρα και τη ζωή της. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

INFO
Κάθε Τετ. στις 20.00, Πέμπτ., Παρ., Σάββ. 21.00, Κυρ. 19.00

Στο κυνήγι του δολοφόνου

Η ιστορία μυστηρίου της Αγκαθα Κρίστι «Πέντε μικρά γουρουνάκια», που διασκεύασε για το θέατρο η ίδια η συγγραφέας, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε ελληνική θεατρική σκηνή από το θέατρο Eliart σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη. Τα γουρουνάκια είναι πέντε. Το ένα είναι ο δολοφόνος. Και ο λύκος αυτήν τη φορά δεν είναι ο κακός, αλλά εκείνος που θα λύσει το μυστήριο. Πώς όμως, χωρίς κανένα χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια του; Τίποτε δεν είναι όπως νομίζουμε και όπως φαίνεται. Παίζουν: Γ. Φρατζεσκάκης, Σ. Γεωγλερής, Κ. Λάγκος, Ελ. Μπουκουβάλα

INFO
Κάθε Παρ. στις 21.00, Σάββ. 18.15 & 21.00, Κυρ. 18.00

Μικροί και μεγάλοι «Κοντά στις ράγιες»

Το παιδικό μυθιστόρημα της Αλκης Ζέη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα στο θέατρο Αλφα. Εξι ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί μάς παρασύρουν σε μια ιστορία που διαδραματίζεται στον βορρά μιας άλλης εποχής, σε μια παράσταση που θέτει στο επίκεντρο το παιδί ως ισότιμο πολίτη, θίγοντας επίκαιρα θέματα όπως η κοινωνική ανισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ξενοφοβία, η σχολική ζωή, η αξία της φιλίας και οι σχέσεις μες στην οικογένεια.

INFO
Κάθε Σάββατο στις 15.00, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα

Τα παιδιά του πολέμου

Στο έργο «Στα όρια» του Κρις Κούπερ δύο μικρά παιδιά εγκαταλείπουν την πατρίδα τους εξαιτίας μιας σφοδρής πολεμικής σύγκρουσης. Αναζητώντας την ασφάλεια θα αναγκαστούν να διαβούν τόπους αφιλόξενους, να προσπεράσουν ενέδρες, να αντιμετωπίσουν εχθρούς και εμπόδια. Οταν καταφέρουν να διασχίσουν τα σύνορα θα αναζητήσουν προστασία στο ορεινό εξοχικό μιας οικογένειας. Η παράσταση ανεβαίνει ως επιστέγασμα της νέας συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου και της UNICEF στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάνουμε θέατρο για την ειρήνη». Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου. Παίζουν: Ασ. Αναστασοπούλου, Μ. Γκότση, Β. Καλφάκης, Γ. Σκαρλάτος.

INFO
Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη». Παρ., Σάββ. στις 20.00, Κυρ. 19.30

Η post-punk αλήθειες των Protomartyr στο Gagarin

Το κορυφαίο συγκρότημα του νέου αμερικάνικου post-punk επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από πέντε χρόνια, για να δώσει την πρώτη solo συναυλία του στη χώρα μας. Από το 2012 που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους «No Passion All Technique» και singles όπως τα «Dreads 85 84» και «Colpi Proibiti», έγινε αντιληπτό ότι οι Protomartyr ήταν μια μπάντα που σίγουρα θα μας απασχολούσε και το 2017, με το έξοχο «Relatives in Descent» οι Protomartyr όχι απλά πέρασαν στην κορυφή του post-punk ιδιώματος, αλλά και ανέλαβαν να μας δείξουν προς τα που μπορεί να κινηθει αυτός ο ήχος. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Commuter.

INFO
Λιοσίων 205

Οι Boogie Belgique στο Piraeus Club Academy

Οι Boogie Belgique την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου μας προσκαλούν στη χρονομηχανή του μουσικού τους σύμπαντος, σε μία βραδιά ξεχωριστή, γεμάτη διαρκείς μίξεις downtempo, nu – jazz & electro-swing ρυθμών, διαχρονικές μουσικές και non stop χορό. Οι Boogie Belgique παρουσιάζουν ένα υπέροχο σόου με live sampling, τρομπέτα, φλάουτο, πλήκτρα, κιθάρα, synth, σαξόφωνο, ντραμς και κρουστά οπτικοποιώντας τον χαλαρωτικό, οικείο και αναζωογονητικό ήχο τους που γεννήθηκε το 2012, συνδυάζοντας την αγάπη του ιδρυτή τους Όσβαλντ Τσομχέκι  για τους abstract hip hop και dub ρυθμούς, αλλά και τους καλά κρυμμένους swing θησαυρούς.

INFO
Πειραιώς 105 & Βίτωνος, ώρα έναρξης: 21.30

 

Amorphis και Sólstafir για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

Μια ελκυστική συνύπαρξη διαφορετικών ήχων θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή τους στην Ελλάδα, οι Φινλανδοί Amorphis (φωτογραφία) φέρνουν ξανά το προοδευτικό και μελαγχολικό metal, με τα πολλά folk στοιχεία και τις αναφορές στις death metal ρίζες τους, επιστρέφουν στη χώρα μας στο πλαίσιο της προώθησης του τελευταίου τους άλμπουμ «Halo». Special guests θα είναι οι Ισλανδοί Sólstafir, ένα από τα κορυφαία σύγχρονα post metal σχήματα, ενώ τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Lost Society που έχουν εξελιχθεί σε ένα δυνατό, μελωδικό και μοντέρνο groove metal συγκρότημα.

INFO
3/11 Principal club theater – Θεσσαλονίκη, 4/11 Fuzz live music club – Αθήνα

Stratovarius και Sonata Arctica σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δύο από τα σημαντικότερα ονόματα του σκανδιναβικού και κατ’ επέκταση του ευρωπαϊκού power metal, Stratovarius (φωτογραφία) και Sonata Arctica, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πανευρωπαϊκή περιοδεία με 24 σταθμούς υπό τον τίτλο «Nordic Power Metal Titans » που θα κάνει διπλή στάση στην Ελλάδα. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα και το Σάββατο 4 στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ξανά ζωντανά τους Stratovarius, 10 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή τους στην Ελλάδα (Ιούνιος 2013) και για πρώτη φορά τους Sonata Arctica, οι οποίοι γιορτάζουν φέτος 25 χρόνια παρουσίας

ΙΝFO
3/11 Fuzz live music club – Αθήνα, 4/11 Principal club theater – Θεσσαλονίκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter