Προσπάθεια επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής – Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στην πλατεία Ρηγίλλης

Προσπάθεια επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής – Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στην πλατεία Ρηγίλλης

Για πρώτη φορά μετά το 2016, οι νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», καλούν δημόσια σε συγκέντρωση το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην πλατεία Ρηγίλλης για τα 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων.

Δείτε επίσης: Ο Καμπαγιάννης αποδομεί τα λεγόμενα Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις και Χρυσή Αυγή

«Το Σάββατο 28 Γενάρη οι ναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια.Πρόκειται για την πρώτη τους συγκέντρωση με δημόσιο κάλεσμα μετά την καταδίκη τους στο Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020. Επίσης για πρώτη φορά καλούν ξανά στην Ρηγίλλης μετά το 2016 όπου το αντιφασιστικό κίνημα πέτυχε να τους διώξει από το κέντρο της Αθήνας», λέει μιλώντας στο documentonews.gr ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος μέλος του Αντιφασιστικού συντονισμού Αθήνας Πειραιά, που καλεί σε αντισυγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης το Σάββατο στις 16:00.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «στο παρελθόν οι ναζιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής κατέληγαν σε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών ή και σε μαχαιρώματα αντιφασιστών» και συμπληρώνει ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής «επιχειρούν να επανεμφανιστούν στο πολιτικό προσκήνιο αξιοποιώντας το διεθνές ρεύμα ανόδου της ακροδεξιάς και την εγχώρια πολιτική κατάσταση».

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του Μετώπου νεολαίας της Χ.Α. κάνουν λόγο για «συγκέντρωση σύμβολο των εθνικιστών» με την οργάνωση να μισθώνει λεωφορεία από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας για να μεταφέρει νεοναζί από διάφορα σημεία της χώρας, στην Αθήνα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ που υποδύεται ότι είναι αντιφασιστική, επιτρέπει σε μία οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί με δικαστική απόφαση εγκληματική και ναζιστική να πραγματοποιεί δημόσιες συγκεντρώσεις, να διαθέτει γραφεία, sites, δημοτικούς συμβούλους, διαδικτυακές εκπομπές», προσθέτει ο Π. Γιαννόπουλος και καταλήγει πως «το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι το Σάββατο από τις 4μμ στην πλατεία Ρηγίλλης για να αποτρέψει κάθε απόπειρα συγκέντρωσης των φασιστών. Μαζί με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, ενωτικά και μαχητικά θα δώσουμε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και αντίστασης στον φασισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό».

Ειδικότερα στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας Πειραιά αναφέρεται:

«Στις 30 Ιανουαρίου 1996 Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν ένα βήμα πριν τον πόλεμο με αφορμή τις βραχονησίδες των Ιμίων. Από τότε κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή με αφορμή την επέτειο των Ιμίων πραγματοποιούσε μια πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία εγχώριων και διεθνών ναζί. Αυτές οι πορείες –κάποτε πολύ μαζικές- κατά κανόνα κατέληγαν σε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών και γενικά ανθρώπων που δεν ταίριαζαν με τα φασιστικά πρότυπα.

Από το 2016 το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταφέρει να στερήσει κάθε δυνατότητα για δημόσια καλεσμένες ναζιστικές φιέστες στο κέντρο της Αθήνας και στην πλατεία Ρηγίλλης όπου βρίσκεται και το μνημείο των Ιμίων. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

Χρυσή Αυγή και Κασιδιάρης, ειδικά φέτος ενόψει βουλευτικών εκλογών, θέλουν να κάνουν συγκεντρώσεις για τα Ίμια στο μνημείο στην πλατεία Ρηγίλλης. Μέχρι πέρυσι το έκαναν στα κρυφά σε άλλο σημείο ή σε άλλη μέρα.

Η Χρυσή Αυγή και ο Κασιδιάρης πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα κα παρότι έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση και οι ηγεσίες τους βρίσκονται στην φυλακή. Αυτό αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα κλείσιμο του ματιού από την μεριά της κυβέρνησης για ελεγχόμενη αξιοποίησή τους την επόμενη περίοδο».

Αντιπολεμική χροιά

Παράλληλα όπως λέει η ανακοίνωση «η φετινή κινητοποίηση για τα Ίμια διεξάγεται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι πρόσφατες δηλώσεις Θεοδωρικάκου για επιπλέον ενίσχυση και επέκταση του φράκτη στον Έβρο (στα 140 χλμ) και οι συνεχιζόμενες κούρσες εξοπλισμών δυναμιτίζουν το σκηνικό και η απειλή ενός θερμού επεισοδίου είναι η μεγαλύτερη μετά το 1996. Πρόκειται για σύγκρουση 2 αστικών τάξεων, της ελληνικής και της τουρκικής, στα πλαίσια μιας ευρύτερης διεθνούς αναταραχής, του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών(ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ – Ρωσία).

Ο διεθνισμός και η κοινή πάλη των λαών σε Ελλάδα – Τουρκία – Κύπρο ενάντια στις κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό είναι η δική μας απάντηση στον πόλεμο και τον εθνικισμό.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες θύματα της δολοφονικής πολιτικής των επαναπροωθήσεων και της απαράδεκτης συμφωνίας Ελλάδας –Τουρκίας για το μεταναστευτικό το 2016.

Το Σάββατο 28 Γενάρη στην πλατεία Ρηγίλλης, το αντιφασιστικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά μαζί με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, θα στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αγώνα και αντίστασης σε ένα σύστημα που κάνει χειρότερες τις ζωές μας όταν δεν μας σκοτώνει. Και αυτό το σύστημα πρέπει να το ανατρέψουμε!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter