Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απαξιώσει την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απαξιώσει την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τελικά, η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να αποφύγει τα ερωτήματα του documentonews.gr για το ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην μεγάλη επέτειο των 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είχε να κάνει με μυστικοπάθεια, αλλά με τα νέα ήθη και έθιμα που ενστερνίζεται η Νέα Δημοκρατία ως… ουρά του ΛΑΟΣ.

Μάταια περιμέναμε να μάθουμε από τις ανακοινώσεις του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας ποιος θα εκπροσωπήσει κυβέρνηση και κόμμα στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου για τα 50 του χρόνια. Άλλωστε, πίσω στο 2020 ήταν που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση προσωπικά, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, τότε που είχε εργαλειοποιήσει το ζήτημα της πορείας με τις απαγορεύσεις με πρόφαση τον Covid.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει ποιος θα την εκπροσωπήσει στο Πολυτεχνείο

«Τα προηγούμενα χρόνια έχουμε δει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέτει στεφάνι την ημέρα του Πολυτεχνείου. Σήμερα, αύριο, ποιο πρόσωπο θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση μια τόσο ιστορική επέτειο των 50 χρόνων;» ρωτήσαμε τον Παύλο Μαρινάκη στην τελευταία ενημέρωση πολιτικών συντακτών, αφού ήδη είχε αποφύγει σειρά ερωτημάτων χωρίς κάποια ανακοίνωση, και ενώ είχε ήδη δηλώσει με νόημα πως «ο καθένας επιλέγει τον δικό του τρόπο».

«Θα υπάρχουν σχετικές ενημερώσεις για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός τιμά το Πολυτεχνείο και νομίζω ότι αυτό δεν αμφισβητείται και ούτε έχει αμφισβητηθεί ποτέ. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ερώτημα του documentonews.gr.

Τελικά, οι μόνες ανακοινώσεις ήταν μία γραπτή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, και μία ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στις 16.00! Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή της Νέας Δημοκρατία στα 50 χρόνια από την ιστορική αυτή εξέγερση δεν εμφανίστηκε. Μόνο ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, που όμως δεν μπορεί να κρύψει πίσω του ολόκληρη κυβέρνηση και κόμμα, καθώς ο θεσμικός του ρόλος είναι αυτόνομος.

«Υποδεχόμαστε την 50η επέτειο του ξεσηκωμού, τιμώντας τους αγωνιστές κατά της δικτατορίας. Μακριά από κομματικές καπηλείες που τον προσβάλλουν, μικραίνοντας το μέγεθός του. Και κρατάμε ενεργό το αναγεννητικό του πνεύμα στις νέες συνθήκες. Μόνον έτσι, άλλωστε, «το Πολυτεχνείο ζει» στον χρόνο. Ώστε να εκφράζει πάντα τις προσδοκίες των Ελλήνων για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του Μοσχάτου.

«Η 17η Νοεμβρίου 1973 συνιστά ένα ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας μας. Μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας, το Πολυτεχνείο εξέφρασε το αίτημα των Ελληνίδων και των Ελλήνων για ελευθερία και Δημοκρατία. Στο πρόσωπο όσων εκείνες τις ημέρες αντιστάθηκαν, διώχθηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, τιμούμε όλους εκείνους που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη χούντα καθ’ όλη τη διάρκεια της επταετίας» ανέφερε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές πως με την κομβική παρουσία της τριανδρίας του ΛΑΟΣ και σειράς στελεχών με αναφορές στην ακροδεξιά, ο Κυρ. Μητσοτάκης δυσκολεύεται ακόμα και να τιμήσει όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τον εθνικό χαρακτήρα της σημαντικότερης επετείου της Μεταπολίτευσης. Τουλάχιστον δεν αμφισβήτησαν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, γεγονός που θα ικανοποιούσε ουκ ολίγους υπουργούς. Αλλά αυτό μπορεί και να το κάνουν στην 51η επέτειο…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter