Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει ποιος θα την εκπροσωπήσει στο Πολυτεχνείο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει ποιος θα την εκπροσωπήσει στο Πολυτεχνείο

Χωρίς απάντηση στην απλή ερώτηση «ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση» στην αυριανή μεγάλη επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εμφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποφεύγοντας να κάνει ανακοινώσεις και πυροδοτώντας σενάρια… κυβερνητικής αποχής από τους εορτασμούς.

«Ο καθένας επιλέγει τον δικό του τρόπο» ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στα επαναλαμβανόμενα και επίμενα ερωτήματα που του υποβάλλαμε για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στους εορτασμούς της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προκαλώντας ερωτήματα για την στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε ούτε μία, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον τρεις φορές, αποφεύγοντας ισάριθμες φορές να προχωρήσει σε μία απλή ανακοίνωση.

«Τα προηγούμενα χρόνια έχουμε δει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέτει στεφάνι την ημέρα του Πολυτεχνείου. Σήμερα, αύριο, ποιο πρόσωπο θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση μια τόσο ιστορική επέτειο των 50 χρόνων;» ρώτησε το documentonews.gr τον Π. Μαρινάκη, αφού προηγουμένως του είχε τεθεί ξανά το ερώτημα και δεν έδωσε απάντηση. Υπενθυμίζεται πως το 2020, ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Μάλιστα, επιδόθηκε σε μία γενικόλογη τοποθέτηση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «είναι και μία επέτειος 50 ετών, τους αγώνες για τη Δημοκρατία, τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, χωρίς να θεωρούμε ότι πρέπει να δίνεται κομματική απόχρωση ή να είναι μια αφορμή για να υπάρχουν διαφωνίες, τιμούμε την ιστορία, τιμούμε αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν, ούτως ώστε να έχουμε μία εδραιωμένη Δημοκρατία με ισχυρούς θεσμούς που μπορούμε όλοι να λέμε την άποψή μας, μπορούμε να διαφωνούμε, μπορούμε όμως όλοι μαζί στα μεγάλα, στα βασικά, να πηγαίνουμε παρακάτω. Ούτως ή άλλως το 2024 κλείνουμε 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι μια πολύ ιστορική επέτειος η αυριανή».

Συμπλήρωσε δε παρακάτω πως «τιμούμε τους επετείους, και ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει με τον όποιο τρόπο θέλει», καταλήγοντας πως ο καθένας επιλέγει «τον δικό του τρόπο».

Στη συνέχεια, έτερος συνάδελφος ρώτησε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εάν «η Νέα Δημοκρατία, η ΟΝΝΕΔ θα πάει αύριο όπως πηγαίνατε εσείς όταν ήσασταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο Πολυτεχνείο, μετά από αυτά που συνέβησαν σήμερα», με ιδιαίτερη αναφορά στο επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την παρουσία Ανδρουλάκη.

«Εγώ δεν είχα πάει σε πορεία στο Πολυτεχνείο» ένιωσε -αρχικά- την ανάγκη να απαντήσει ο εκπρόσωπος, παρότι το ερώτημα δεν αφορούσε κάποια πορεία, με τον συνάδελφο να επισημαίνει πως η ερώτηση αφορούσε την κατάθεση στεφάνου.

«Βεβαίως, η νεολαία συμμετέχει σε κατάθεση στεφάνου. Δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένα σε κάθε πόλη πώς και τι θα γίνει. Έχω πάει κι εγώ ως νεολαίος πολλές φορές και στην πόλη που σπούδαζα, στην Κομοτηνή. Κάθε χρόνο πηγαίναμε σε κατάθεση στεφάνου. Συμμετέχει η νεολαία. Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, όπως και του δικού μας κόμματος, προφανώς, συμμετέχουν σε καταθέσεις στεφάνου και στη μνήμη των ανθρώπων αυτών που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, προσθέτοντας στη συνέχεια την… πληροφορία πως «νομίζω ότι δεν έχουμε κάποια συμμετοχή στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία», και καταγγέλλοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δική του συμμετοχή στην εν λόγω πορεία.

Στο τέλος, αφού μετά από σειρά ερωτημάτων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν έδωσε καμία απάντηση για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, ζητήσαμε μία καθαρή απάντηση για το πρόσωπο που θα την εκπροσωπήσει.

«Θα υπάρχουν σχετικές ενημερώσεις για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός τιμά το Πολυτεχνείο και νομίζω ότι αυτό δεν αμφισβητείται και ούτε έχει αμφισβητηθεί ποτέ. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις» ήταν η απάντησή του στο ερώτημα του documentonews.gr.

Επειδή μας φαίνεται αδιανόητο να μην μπορεί ολόκληρη κυβέρνηση να βρει κάποιον εκπρόσωπο για να τιμήσει μία από τις σημαντικότερες επετείους της Δημοκρατίας μας, ας ελπίσουμε πως η ασάφεια δεν έχει να κάνει με… νέα ήθη και έθιμα που επιβάλλει η ηγετική ομάδα του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Άλλωστε, είναι γνωστές οι -παλαιότερες- απόψεις τους περί αμφισβήτησης της ιστορικής εξέγερσης…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter