H SEAT εξελίσσει έξι νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα

H SEAT εξελίσσει έξι νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα

Μέσω της εξέλιξης έξι νέων οχημάτων, η SEAT ανεβάζει ρυθμούς προς τον εξηλεκτρισμό και την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα πλάνα για τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων της παρουσίασε η Seat, η οποία έως το 2021 θα παρουσιάσει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η ηλεκτρική έκδοση του Mii και το el-Born θα είναι τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, ενώ η νέα γενιά Leon και το Tarraco θα διαθέτουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπροσθέτως, τα Cupra Leon και Cupra Formentor θα έχουν στην γκάμα τους μια υβριδική παραλλαγή plug-in.

Επίσης, πρόκειται να αναπτυχθεί μια νέα πλατφόρμα σε συνεργασία με τη Volkswagen. Είναι μια μικρότερη εκδοχή της ΜΕΒ, πάνω στην οποία, πολλά οχήματα μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων από διαφορετικές φίρμες του Ομίλου, μεταξύ των οποίων και η Seat, θα κατασκευαστούν μελλοντικά.

Στόχος είναι η κατασκευή και το λανσάρισμα προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων, με τιμή εισόδου στην αγορά κάτω των 20.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Seat ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς το concept car Minimo και το ηλεκτρικό SEAT eXS kickscooter είναι οι δύο λύσεις της εταιρείας για την αστική micromobility.

Πηγή: Seat

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter