Η Seat μείωσε τα απόβλητά της κατά 34%

Η Seat μείωσε τα απόβλητά της κατά 34%

Η Seat ανακοίνωσε πως φέτος θα ενταθούν οι προσπάθειες για τη μείωση των αποβλήτων της, τη στιγμή που τα τελευταία οκτώ χρόνια, αυτή έχει ανέλθει στο 34%, με το ποσοστό να αναμένεται να ανέβει στο 60% μέσα στα επόμενα έξι έτη.

Επίσης, από το 2010, που ξεκίνησε η στρατηγική Ecomotive Factory, μειώθηκαν η κατανάλωση ενέργειας και νερού κατά 21,6% και 30,9% και κατά 63,3% και 21,4% οι εκπομπές CO2 και πτητικών οργανικών ενώσεων αντιστοίχως.

Για να επιτευχθεί η μείωση κατά 60% των αποβλήτων, θα εγκατασταθεί μια μονάδα ανάκτησης θερμότητας από τις καμινάδες του εργοστασίου στο Μαρτορέλ, που θα εξοικονομούν ενέργεια ισοδύναμης με την ετήσια κατανάλωση 760.000 νοικοκυριών και μείωση εκπομπών που ισούται με την αποροφητική ικανότητα 250.000 δέντρων.

Επιπλέον, η Seat θα εφαρμόσει τη χρήση χρωμάτων με βάση το νερό σε ολόκληρη τη διαδικασία βαφής, συμπεριλαμβανομένης και της επίστρωσης. Ως εκ τούτου, αποτρέπεται η εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων, ισοδύναμη με τη χρήση βαφής με διαλύτες για τη βαφή 38.000 αυτοκινήτων.

Εν συνεχεία, στις στέγες του εργοστασίου στο Μαρτορέλ έχουν τοποθετηθεί 53.000 φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν έκταση ισοδύναμη με 40 γήπεδα ποδοσφαίρου. Παράγουν 17 εκατομμύρια kWh ετησίως, ενέργεια ικανή να φορτίσει το νέο Seat el-Born 293.100 φορές, επιτρέποντάς του καλύψει απόσταση 105 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Επίσης, έχει εγκαινιαστεί το νέο σύστημα βαφής υψηλής απόδοσης, μειώνοντας το ποσοστό πτητικών οργανικών ενώσεων κατά 40% ή 10 τόνους ετησίως. Αυτή η διαδικασία, αύξησε τη δυναμική του συστήματος σε 2.400 αυτοκίνητα από 2.300, ημερησίως.

Μεταξύ των άλλων πρωτοβουλιών, η Seat πρόκειται να βελτιστοποιήσει τον διαχωρισμό των αποβλήτων προκειμένου να ανακυκλώνονται σε μεγαλύτερο ποσοστό και να επαναχρησιμοποιούνται, όπως επίσης τη βελτίωση των αποβλήτων που παράγονται σε διάφορα στάδια.

Πηγή: Seat

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter