Η Seat παρουσιάζει στη Γενεύη τις ιδέες της για την ηλεκτροκίνηση

Τα πρωτότυπα el-Born και Cupra Formentor παρουσιάζει στη Γενεύη η Seat, η οποία αποκαλύπτει και το Minimo, που πρόκειται για μια διαφορετική ιδέα για την ηλεκτρική μετακίνηση στις πόλεις.

Και τα τρία concept είναι ηλεκτρικά, φανερώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για μια κοινωνία δίχως εκπομπές ρύπων, ενώ εξοπλίζονται με συστήματα 5G και infotainment.

Seat el-Born

Θα φτάσει στις αγορές το 2020 και πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας. Θα αναπτυχθεί στη Βαρκελώνη και θα κατασκευστεί στο εργοστάσιο του Ομίλου, στο Τσβικάου της Γερμανίας. Πήρε το όνομά του από μια εμβληματική περιοχή της Βαρκελώνης και έχει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 62kWh και με συμβατότητα έως 100kW DC υπερ-τροφοδότησης, μπορεί να φορτιστεί έως και 80% μέσα σε 47 λεπτά. Βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου.

Cupra Formentor

Το εν λόγω CUV θα φτάσει στις αγορές το 2020 και πήρε το όνομά του από το ακρωτήριο Φορμέντορ της νήσου Μαγιόρκα. Η φίρμα γιορτάζει την πρώτη της επέτειο με το εν λόγω μοντέλο και μέσω αυτού αναμένεται να παραχθούν και άλλη μοντέλα με κατεύθυνση προς τον εξηλεκτρισμό.

Seat Minimo

Αυτό το όχημα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Κατάλληλο για τη μικρο-κινητικότητα, παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη. Ο χειρισμός του είναι εύκολος, μπορεί άνετα να σταθμεύει, παρέχοντας την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και την ευκινησία μιας μοτοσικλέτας. Διαθέτει σύστημα αλλαγής μπαταριών, που επιτρέπει την πλήρη φόρτισή τους σε λίγα λεπτά, έχοντας αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Η ρύθμισή του μπορεί να γίνει μέσω smartphone και διαθέτει συνδεσιμότητα 5G, φωνητικό βοηθό Google και ψηφιακό κλειδί.

Πηγή: Seat

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.