Η σκληρή απάντηση Κασσελάκη για το «απολιτίκ κοινό» και η μάχη για την Κεντροαριστερά

Η σκληρή απάντηση Κασσελάκη για το «απολιτίκ κοινό» και η μάχη για την Κεντροαριστερά

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται και από κόμμα της Αριστεράς, μετατρέπεται σε κόμμα lifestyle, το οποίο με τον καιρό αλλάζει προτεραιότητες και ακροατήριο, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης χθες από το Περιστέρι.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τις προκριματικές εκλογές «γιορτή της άμεσης δημοκρατίας» και δήλωσε υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αυτή τη διαδικασία:

«Αυτό το πρώτο βήμα είναι η καλύτερη απάντηση στα παπαγαλάκια που λένε ότι ο “ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει λόγω ενός απολιτίκ κοινού”. Όμως ο κόσμος δεν είναι απολιτίκ, είναι απογοητευμένος από την πολιτική. Κι εδώ βλέπει ένα κόμμα που δεν φοβάται την ανανέωση και λέει ξεκάθαρες αλήθειες. Στις περυσινές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίκιο σε ένα πράγμα ότι η κάλπη είναι άδεια, είναι στο χέρι σας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα».

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή φαντάζει ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ. Και βεβαίως, στόχος του Στέφανου Κασσελάκη, εκτός από τους παραδοσιακούς Αριστερούς και Κεντοραριστερούς ψηφοφόρους, είναι να προσεγγίσει και ένα κοινό που μέχρι τώρα είτε δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολιτικά τεκταινόμενα, είτε είναι απογοητευμένο από την πολιτική και που πιθανώς στις 9 Ιουνίου θα πήγαινε για …μπάνιο, αντί στις κάλπες.

Η διείσδυση σε αυτό το κοινό μόνο εύκολη δεν είναι και απαιτούνται μορφές επικοινωνίας που φαντάζουν ξένες στο παραδοσιακό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ. TikTok, instagram, εμφανίσεις σε πρωινές εκπομπές, selfies, είναι μόνο μερικά από τα “εργαλεία” που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τους …50ρηδες, όμως το στοίχημα είναι να κρατήσει όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα το οποίο αφενός θα ωφελεί την τσέπη των πολλών και αφετέρου θα δίνει έμφαση στο Κράτος Δικαίου, στη Δικαιοσύνη και την ασφάλεια.

Μετωπική με το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως κατ’ αρχάς θα πρέπει να ηγηθεί του Κεντροαριστερού και προοδευτικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι η απόσταση με το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο θα πρέπει να είναι διακριτή.

«Στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον κύριο αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα λεγόμενά του, ωστόσο, φανέρωσαν πως οι λεονταρισμοί περί “σκληρής αντιπολίτευσης” δεν είναι τίποτε περισσότερο από κούφια λόγια.

Κι αυτό γιατί ο κ. Ανδρουλάκης την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών. Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού σε πεδίο για προεκλογική προπαγάνδα, εκτός όλων των άλλων» ανέφεραν από την Κουμουνδούρου χτες και συμπλήρωσαν:

«Κι ενώ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πάσχιζε να υποδυθεί τον μοναδικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας λάσπη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε στο αμίμητο: ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική!

Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε…».

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Ταμείο Ανάκαμψης: Διαστρεβλώσεις από τη ΝΔ – Κάναμε το χρέος μας προς την κοινωνία

Αρβανίτης: Η Ελλάδα φυλακή της Ευρώπης και με σφραγίδα των Βρυξελλών

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Οι μηχανισμοί του καθεστώτος Μητσοτάκη δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter