Η σπουδαία συνδρομή του αυτόνομου ρομπότ της Ford

Ένα αυτοκινούμενο ρομπότ με το όνομα Survival βοηθά τους εργαζόμενους της Ford στο εργοστάσιο της Βαλένθια στην Ισπανία.

Το ρομπότ δεν αντικαθιστά εργατικά χέρια στη μονάδα, αλλά απελευθερώνει μέχρι και 40 εργατοώρες καθημερινά, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να αξιοποιούν τον χρόνο τους σε πιο περίπλοκες εργασίες.

Διαθέτει 17 θυρίδες για τη συγκράτηση υλικών διάφορων διαστάσεων και βάρους και για την αποφυγή των σφαλμάτων, το σύστημα των θυρίδων ανοιγοκλείνει αυτόματα, άρα κάθε εργαζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που απευθύνονται σε αυτόν ή στον τομέα του.

Ο Survival δεν είναι το μόνο έξυπνο ρομπότ της Ford, καθώς υπάρχει τόσο το Robutt όσο και τα co-bots στην Κολονία. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία LiDAR (Light Detection and Ranging), που εντοπίζεται και σε πρωτότυπα, αυτόνομα οχήματα της Ford.

Πηγή: Ford

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.