Η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο!

Η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο!

Η φωτογραφία που βλέπετε μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι αφορά επίδειξη μόδας, όμως δεν είναι έτσι.

Το αεροδυναμικά σχεδιασμένο τρίτροχο ηλεκτρικό όχημα είναι στην πραγματικότητα μοτοσικλέτα με καλάθι (sidecar) και η όμορφη 33χρονη κυρία είναι η μηχανολόγος-μηχανικός Eva kansson, που το σχεδίασε και οδηγώντας το κατέρριψε – με 400,2 km/h – το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά με οχήματα τέτοιου τύπου. 

Η κόκκινη μοτοσικλέτα ονομάζεται KillaJoule και, στη γνωστή «πίστα» (πρόκειται για έρημο) του Bonneville των ΗΠΑ, κατάφερε πρόσφατα να σπάσει για άλλη μια φορά το σχετικό ρεκόρ (πριν από δύο περίπου χρόνια είχε κατοχυρώσει τα 387,328 km/h), ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 434 km/h. Κάτι που είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων των ηλεκτροκινητήρων. 

Για τους λάτρεις των τεχνικών χαρακτηριστικών να σημειώσουμε ότι η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου (Li-ion Nano-Phosphate) της εταιρίας Α123 Systems, 375 V, 10 kWh, ο ηλεκτροκινητήρας είναι EVO Electric AFM-240 και έχει ισχύ 500 ίππων, το πλαίσιο είναι σωληνωτό, το αμάξωμα από υαλονήματα και αλουμίνιο, ενώ για την επιβράδυνση, πέρα από τα δισκόφρενα εμπρός – πίσω φροντίζουν δύο αλεξίπτωτα από κέβλαρ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter