Η Volkswagen στηρίζει την ομάδα Girls Only

Η Volkswagen στηρίζει την ομάδα Girls Only

Μπορεί άραγε μια ομάδα από 20 κοπέλες να…ταράξει τα νερά του Νίρμπουργκρινγκ; Η Volkswagen έχει την απάντηση, με την ιστορία των θηλυκών που την απαρτίζουν, να είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Είναι 9:36 π.μ. και το αυτοκίνητο έρχεται στα πιτ. Το κίτρινο και μαύρο Golf GTI TCR έχει ήδη συμπληρώσει δύο γύρους στο διάσημο North Loop του Νίρμπουργκρινγκ. Και στον γύρο 23, τα μέλη της ομάδας πασχίζουν για να το ετοιμάσουν για τον τρίτο. Ιδανικά, σε χρόνο ρεκόρ.

Η Τζανίν σηκώνει με γρύλο το αυτοκίνητο, η Λίζα ανεφοδιάζει, οι Κορίνα και Ταμάρα ελέγχουν την πίεση των ελαστικών και τσεκάρουν τη λίστα, ενώ οι Κιάρα και Σάρα ελέγχουν τις αντιστρεπτικές ράβδους κάτω από το όχημα. Η Γιασμίν, η οδηγός, βγάζει το λευκό και ροζ κράνος της και παίρνει μερικές βαθιές ανάσες. Με τη διευθύντρια της ομάδας Έλεν να δίνει το σήμα: «Όλες τελείωσαν; Πάμε».

Παραπάνω έγινε μια περιγραφή ενός πιτ-στοπ μιας άκρως γυναικείας ομάδας. Πρόκειται για τη Girls Only και αυτή είναι η ιστορία της.

Η άγρια

Όταν η Κάρι Σρέινερ έκανε μαθήματα οδήγησης το 2016 και παρά τις προειδοποιήσεις του εκπαιδευτή της, πλησίασε πολύ γρήγορα τις διασταυρώσεις και φρέναρε πολύ αργά, αλλά παρόλα αυτά, πήρε το δίπλωμά της. Ο πατέρας της είναι ερασιτέχνης οδηγός αγώνων αυτοκινήτου. Όταν ήταν ακόμα πολύ μικρή, την πήγαινε στην πίστα. Είχε ξεκινήσει νωρίς στα καρτ και συνέχιζε να ανεβαίνει τις κατηγορίες. Όταν πήρε την άδεια οδήγησής της, τα πράγματα πήραν μια ακόμη πιο σοβαρή τροπή. Το 2018 κέρδισε έναν αγώνα στο Porsche Sports Cup στο Σπίλμπεργκ. Ήταν η πρώτη φορά που μια γυναίκα έκανε τους άνδρες να μοιάζουν κουτσοί. Στα 20 χρόνια της, η Κάρι, μία από τις τέσσερις οδηγούς της ομάδας, ήταν ένα αστέρι της ταχύτητας.

Το πρωτάθλημα W-Series αρχίζει φέτος και πολλοί πιστεύουν πως θα ανοίξει κι άλλο τη διαφορά των δύο φύλων, παρά θα τη μειώσει. Η Νικόλ Βίλεμς, με τον συζυγό της, Τόρστεν, δημιούργησαν την ομάδα Girls Only και υποστηριζόμενη από τη Volkswagen και την εταιρεία ελαστικών Giri, θα μετάσχει σε τρεις αγώνες του πρωταθλήματος VLN Endurance, πριν δώσει το «παρών» στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ, στις 22-23 Ιουνίου.

Οι συνεντεύξεις για την ενίσχυση της ομάδας άρχισαν το φθινόπωρο του 2018 και εν τέλει στελεχώθηκε τον Μάρτιο. Οι μισές κοπέλες είναι ρούκι. Οι άλλες είναι άσοι της ασφάλτου, όπως η Σρέινερ.

Η καρδιά της ομάδας

Η Έλεν Λέμαν είναι δάσκαλος οδήγησης στο Τρίερ. Ο σύζυγός της ήταν οδηγός αγώνων και κόλλησε κι αυτή το… μικρόβιο. Το 2010 εισήλθε στο management ομάδων και διάβασε για την ομάδα Girls Only στο Facebook. Προφανώς απευθυνόταν σε αυτήν και έκανε apply δίχως δεύτερη σκέψη. Τώρα είναι η διευθύντρια της ομάδας, υπεύθυνη για την αντιμετώπιση κάθε θέματος, είτε τεχνικού είτε κοινωνικού χαρακτήρα. Η απόφαση για το αν όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, εξαρτώνται από αυτήν. Όταν κάποιος παρατηρεί πώς η Έλεν κατευθύνει την ομάδα στα πιτ, τον τρόπο που ηρεμεί τους ανθρώπους, τον τρόπο με τον οποίο δίνει εντολές, κανείς δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι το κάνει αυτό για πρώτη φορά.

Η Λίζα από τη μεριά της ξεχωρίζει από το μεγάλο, μαύρο καπέλο της. Όταν υπέγραψε στην ομάδα, πίστεψε πως θα ήταν κάτι σαν αναπληρώτρια. Οργάνωση, ραντεβού, τέτοια πράγματα. Αλλά κάτι άλλαξε στην πορεία. Κατά την πρώτη συνάντηση, κατέστη σαφές πως ο ρόλος της ανήκει στα πιτ. Η Λίζα είναι οδηγός καρτ και έχει μάθει πολλά για να σπαταληθεί άδικα το ταλέντο της. Τώρα είναι υπεύθυνη για τον ανεφοδιασμό και είναι πάντα σε ετοιμότητα για να βρει το χέρι που χρειάζεται ένα φορητό ή ασύρματο κατσαβίδι.

Στην πρώτη κούρσα του πρωταθλήματος αντοχής VLN στις 23 Μαρτίου, τα κορίτσια ήταν ταχύτερα από ό,τι οι περισσότεροι από τους άρρενες ανταγωνιστές τους, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία τους. Ακολουθούν δύο αγώνες τον Απρίλιο και ο προκριματικός αγώνας ADAC στα μέσα Μαΐου. Ποιες είναι άραγε οι ελπίδες τους στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ;

Να τα καταφέρουν.

Πηγή: Volkswagen

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter