Η Βόζεμπεργκ «αδειάζει» Μητσοτάκη και βλέπει τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο

Η Βόζεμπεργκ «αδειάζει» Μητσοτάκη και βλέπει τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο

Σε δύο βάρκες πατάει η Νέα Δημοκρατία όσον αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Από τη μία κάνει τα χατίρια του «διεθνούς παράγοντα» και διαλαλεί τη φιλία με την Άγκυρα για να δώσει το πράσινο φως στη γείτονα να πάρει όπλα από τις ΗΠΑ (και όχι μόνον) και από την άλλη πουλάει «κορώνες» κατά της γειτονικής χώρας.

Έτσι μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ακούστηκαν τώρα φωνές που μίλαγαν για επιθετικότητα της Τουρκίας, ενώ πριν λίγο ο επικεφαλής της κυβέρνησης φωτογραφιζόταν με χαμόγελα με τον Τούρκο πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Ερντογάν: Υπογραφή διακήρυξης φιλίας και υποσχέσεις για ήρεμα νερά στο Αιγαίο (Video)

Η υπερασπίστρια του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου Ελίζα Βόζεμπεργκ κατέθεσε επείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για τις νέες τουρκικές προκλήσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου».

Στην ερώτησή της μάλιστα υπογραμμίζει «τη διγλωσσία και την επιθετική ρητορική του Προέδρου Ερντογάν, που συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να θέτει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης, παρά το Μνημόνιο Φιλίας που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τον περασμένο Δεκέμβριο», όπως αναφέρει.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, η κ. Βόζεμπεργκ ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πώς αξιολογεί τις νέες τουρκικές προκλήσεις και με ποιο τρόπο σκοπεύει να αντιδράσει κατηγορηματικά προκειμένου η Τουρκία να απέχει από κάθε επιθετική ενέργεια κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Όπως και να έχει θέλουν και την πίτα ολόκληρη και την εκλογική βάση ικανοποιημένη!

Υ.Γ.: Πάντως αποτελεί ειρωνεία τη μία να καταγγέλλεις ότι η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου «παρασύρθηκε» για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και από την άλλη να ζητάς στήριξη…

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

Πανικόβλητη η κυβέρνηση από το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου – Θεωρίες συνωμοσίας από το Μαξίμου

Πρωτοφανές: Ο Άρειος Πάγος αμφισβητεί το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και στηρίζει Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο αρχείο η εκφοβιστική δικογραφία σε βάρος στελεχών της ΑΔΑΕ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το ψήφισμα «ράπισμα» του Ευρωκοινοβουλίου – Το κατέθεσε ο Κύρτσος

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter