Η Χαμάς μετά τις απειλές δηλώνει ανοικτή σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ αφού «πέτυχε τους στόχους της»

Η Χαμάς μετά τις απειλές δηλώνει ανοικτή σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ αφού «πέτυχε τους στόχους της»

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι η ομάδα είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, έχοντας «επιτύχει τους στόχους της».

Ο Moussa Abu Marzouk δήλωσε στο Al Jazeera σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και «όλους τους πολιτικούς διαλόγους», όταν ρωτήθηκε αν η ισλαμιστική ομάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή εκεχειρία.

Ωστόσο, νωρίτερα στέλεχος της Χαμάς δήλωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ.

«Καμία διαπραγμάτευση» δεν είναι εφικτή προς το παρόν με το Ισραήλ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, δήλωσε συγκεκριμένα στο Γαλλικό Πρακτορείο το στέλεχος της Χαμάς από την Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ.

Μάλιστα, η Χαμάς προχώρησε νωρίτερα σε μια ανατριχιαστική ανακοίνωση προχώρησε προ ολίγου η Χαμάς δια στόματος του εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Ιζιντίν Αλ Κασάμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση που κάνει τον γύρο των αραβικών μέσων ενημέρωσης, σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν σταματήσει να βομβαρδίζει αμάχους στην Γάζα, οι δυνάμεις της Χαμάς για κάθε πλήγμα με θύματα αμάχους θα εκτελούν από έναν από τους απαχθέντες, θα τραβούν σε βίντεο την πράξη και θα την αναρτούν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε σχετικά: Η Χαμάς απειλεί να εκτελέσει ομήρους αν συνεχίσει το Ισραήλ να βομβαρδίζει τη Γάζα

Η ισλαμική οργάνωση Χαμάς, που έπιασε στον ύπνο το Ισραήλ – Ποιοι είναι οι ηγέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter