Η Χαμάς απειλεί να εκτελέσει ομήρους αν συνεχίσει το Ισραήλ να βομβαρδίζει τη Γάζα

Η Χαμάς απειλεί να εκτελέσει ομήρους αν συνεχίσει το Ισραήλ να βομβαρδίζει τη Γάζα
AP Photo/Erik Marmor

Σε μια ανατριχιαστική ανακοίνωση προχώρησε προ ολίγου η Χαμάς δια στόματος του εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Ιζιντίν Αλ Κασάμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση που κάνει τον γύρο των αραβικών μέσων ενημέρωσης, σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν σταματήσει να βομβαρδίζει αμάχους στην Γάζα, οι δυνάμεις της Χαμάς για κάθε πλήγμα με θύματα αμάχους θα εκτελούν από έναν από τους απαχθέντες, θα τραβούν σε βίντεο την πράξη και θα την αναρτούν στο διαδίκτυο.

Όπως ανέφερε ο Ουμπάιντα: «Θέλουμε να μείνουμε πιστοί στις Ισλαμικές, ανθρωπιστικές και στρατιωτικές αξίες, αλλά αναγκαζόμαστε δυστυχώς να δράσουμε διαφορετικά».

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαζέλ Σμότριτς, είχε ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις ζωές των αιχμαλώτων και να διαλύσουν την Χαμάς και την Γάζα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Κοέν δήλωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι είναι όμηροι της Χαμάς. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότεροι από 700 άνθρωποι που (δολοφονήθηκαν). Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πιάστηκαν αιχμάλωτοι». Ο στρατός από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για τους αιχμαλώτους.

Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ βομβαρδίζει άγρια τη Γάζα (Video & Photos)

Ισραήλ: Η Αίγυπτος φέρεται να είχε προειδοποιήσει για την επίθεση και ο Νετανιάχου αδιαφόρησε

Η ισλαμική οργάνωση Χαμάς, που έπιασε στον ύπνο το Ισραήλ – Ποιοι είναι οι ηγέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter