Το Ισραήλ βομβαρδίζει άγρια τη Γάζα (Video & Photos)

Το Ισραήλ βομβαρδίζει άγρια τη Γάζα (Video & Photos)
AP Photo/Hatem Ali

Το Ισραήλ βομβαρδίζει άγρια τη Γάζα ως αντίποινα για την επίθεση των Παλαιστίνιων μαχητών με καθοδήγηση της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς σε εδάφη του Ισραήλ το Σάββατο.

Οι εικόνες μέσα από τη Γάζα είναι τρομακτικές καθώς ολόκληρες πολυκατοικίες κατεδαφίζονται από τις βόμβες και ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει πολύ ψηλά.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ισραηλινού στρατού IDF τα ισραηλινά αεροπλάνα έχουν χτυπήσει 1200 στόχους στη Γάζα.

AP Photo/Ramez Mahmoud

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία μεγάλη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, που είχε διάρκεια 50 ημερών, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ οι Παλαιστίνιοι νεκροί ήταν 2,251 από τους οποίους 551 ήταν παιδιά.

Ενώ οι βόμβες πέφτουν σαν βροχή στη Γάζα, επί δικαίων και αδίκων, ο ισραηλινός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις για χερσαία εισβολή.

AP Photo/Hatem Ali

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι η σύγκρουση «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή» και ο ακροδεξιός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ εξειδίκευσε: «Έδωσα εντολή — η Γάζα θα είναι υπό πλήρη πολιορκία», δήλωσε. «Δεν θα υπάρχει ρεύμα, τρόφιμα ή καύσιμα [σ.σ. στη Γάζα]. Πολεμάμε τους βάρβαρους και θα απαντήσουμε ανάλογα».

AP Photo/Hatem Ali

 

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει περιοχή στον Λίβανο και ανοίγει πυρ εναντίον Παλαιστίνιου στη Δυτική Όχθη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter