Ακτιβίστρια «στρίμωξε» τη φον ντερ Λάιεν για τη Γάζα – «Είσαι εγκληματίας πολέμου» (Video)

Ακτιβίστρια «στρίμωξε» τη φον ντερ Λάιεν για τη Γάζα – «Είσαι εγκληματίας πολέμου» (Video)

«Είσαι εγκληματίας πολέμου», φώναξε ολλανδή ακτιβίστρια ενώπιον της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, κατά την επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν στο Μάαστριχτ.

«15.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα και το μόνο που κάνετε είναι να γελάτε», σημείωσε σε έξαλλη κατάσταση η διαδηλώτρια, την ώρα που η φον ντερ Λάιεν έκανε δηλώσεις ενώπιον των ΜΜΕ.

Διαβάστε σχετικά:

Politico: Η φον ντερ Λάιεν κάνει άνοιγμα στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά – Αντιδράσεις από Σοσιαλιστές και Πράσινους (Video)

Σημειώνεται ότι από το Μάαστριχτ, η φον ντερ Λάιεν έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα μέχρι στιγμής ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με σκληρά δεξιά κόμματα για να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στην πιο ισχυρή θέση της ΕΕ. Μιλώντας στο «Maastricht Debate», που διοργανώθηκε από το Politico και το «Studio Europa Maastricht», ανέφερε ότι θα ήταν ανοιχτή σε μια συμφωνία με την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) μετά τις εκλογές του καλοκαιριού σε ολόκληρη την ΕΕ.

Politico: Η φον ντερ Λάιεν κάνει άνοιγμα στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά

Στην προεκλογική συζήτηση του Politico, ο πρόεδρος της Κομισιόν ποντάρει σε μια προσφορά για τους συμμάχους της Τζόρτζια Μελόνι.

Μάαστριχτ, Ολλανδία – Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα μέχρι στιγμής ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με σκληρά δεξιά κόμματα για να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στην πιο ισχυρή θέση της ΕΕ.

Μιλώντας στο «Maastricht Debate», που διοργανώθηκε από το Politico και το «Studio Europa Maastricht», ανέφερε ότι θα ήταν ανοιχτή σε μια συμφωνία με την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) μετά τις εκλογές του καλοκαιριού σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές της ομάδας ECR είναι συχνά σταθερά ευρωσκεπτικιστές, τοποθετούμενοι πιο δεξιά από τους κεντρώους της φον ντερ Λάιεν, και οι τάξεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να διογκωθούν μετά την ψηφοφορία του Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα: Η φον ντερ Λάιεν κάνει άνοιγμα στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά – Αντιδράσεις από Σοσιαλιστές και Πράσινους (Video)

Μια σύνδεση μεταξύ του ECR και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της φον ντερ Λάιεν θα μπορούσε να σημάνει μια σημαντική μετατόπιση προς τα δεξιά στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ – σε θέματα από τη μετανάστευση έως τη νομοθεσία για το κλίμα, τα δικαιώματα των γυναικών και την άμυνα.

Ως εκλογικό στοίχημα, είναι υψηλού κινδύνου: Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να διαλύσει τον συνασπισμό μεταξύ της ομάδας της φον ντερ Λάιεν και των Σοσιαλιστών που παραδοσιακά κυβερνούσε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ από το κέντρο. Πρέπει να κρατήσει αυτή τη συμμαχία ενωμένη για να κερδίσει τη δεύτερη θητεία της ως επικεφαλής της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: «Μαύρη ημέρα, oι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας»

Μέλπω Λεκατσά στο Documento: Αν έχω κάτι να προσφέρω, θα το κάνω από οποιαδήποτε θέση

Παπαδημητριάδης για Βαρτζόπουλο: Ύπουλη και επικίνδυνη άποψη – Αδιανόητο ότι καταφεύγει σε «βιολογικές δικαιολογίες»

Euroleague: Ώρα για μπάσκετ σε ΣΕΦ και Βελιγράδι – Πού θα δείτε τα ματς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Καιρός: Πολλά τα μποφόρ και τη Μεγάλη Τρίτη – Πού θα βρέξει (LIVE)

Χοσέ Μουχίκα: Διαγνώστηκε με καρκίνο ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter