Η υποκρισία Μητσοτάκη για την περίπτωση Κράνη – Τι έλεγε και τι κάνει (Video)

Η υποκρισία Μητσοτάκη για την περίπτωση Κράνη – Τι έλεγε και τι κάνει (Video)

Τρανταχτό παράδειγμα της υποκρισίας με την οποία έκανε ποδαρικό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτό του κ. Δημήτρη Κράνη, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε στη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης τον πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί από το δικαστικό Σώμα μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Και… όλως τυχαίως «ξέχασε» εντελώς τι έλεγε ως αντιπολίτευση, όταν κατέθετε την πρόταση του κόμματός του «για μια μεγάλη τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση». Μέσα σε αυτές τις προτάσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο κομμάτι της Δικαιοσύνης έλεγε στη Βουλή στις 14 Νοεμβρίου 2018 ότι: «Τέλος και πολύ σημαντικό η δικαιοσύνη απεξαρτάται από την κυβέρνηση και η επιλογή των ανώτατων δικαστών περιέρχεται στη Βουλή μεταξύ των αρχαιοτάτων εξ αυτών. Καταργείται το ειδικό δικαστήριο μισθολογικών διαφορών δικαστών και η αρμοδιότητα αυτή περιέρχεται στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο, το οποίο έχει την δυνατότητα επίσης προληπτικού ελέγχου συνταγματικής νομιμότητας. Όλοι οι δικαστές αποχωρούν αναγκαστικά στο 70 έτος τους ενώ για μια 3ετια αποκλείονται από κυβερνητικές ή πολιτικές θέσεις για να μην ξανά δούμε κύριε Τσίπρα ανώτατοι δικαστικοί μία μέρα μετά την συνταξιοδότηση τους να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι του πρωθυπουργού».

https://vimeo.com/347308594

Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάστηκαν μόλις 8 μέρες από τη συνταξιοδότηση του Δημήτρη Κράνη για να τον τοποθετήσει ούτε καν ως σύμβουλο, αλλά ως υφυπουργό…

Ας θυμηθούμε παράλληλα με τι… σφοδρότητα εγκαλούσαν ο νυν πρωθυπουργός, η ΝΔ και τα φιλικά τους ΜΜΕ την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάληψη καθηκόντων, αμισθί, από την πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ως συμβούλου…

Φυσικά, όλοι εκείνοι που είχαν σπεύσει τότε –και δε σταμάτησαν στη συνέχεια- να ασκούν κριτική στην τοποθέτηση της κ. Θάνου δε βρήκαν τίποτα αξιόμεμπτο στην τοποθέτηση του Δημήτρη Κράνη, κατά το σύνηθες φαινόμενο του… σήμερα είναι απλώς Τετάρτη όταν πρόκειται για θέματα που δείχνουν με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο την υποκρισία που ποτέ δεν έλειψε από τη ΝΔ, η οποία άλλωστε διακρίνεται για τις «σχέσεις στοργής» της με τον δικαστικό κλάδο.

Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος παραιτήθηκε από εν ενεργεία Αρεοπαγίτης, προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.

Ή τη σχέση της ΝΔ με τον Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος (νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης), ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ!

Στη συνέχεια και ως συνταξιούχος τέως Πρόεδρος του ΣτΕ παρείχε τις νομικές του γνώσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιλεκτική μνήμη είναι συχνά ένα βοηθητικό εργαλείο για πολλούς, αλλά δυστυχώς για τη ΝΔ, τα στοιχεία δεν ξεχνιούνται…

Διαβάστε ακόμη: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «χάνει» επιλεκτικά τη μνήμη του…

Διαβάστε ακόμη: «Μαύρη σελίδα για τη Δικαιοσύνη» με Θάνου, δεν… κουνιέται φύλλο με Κράνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter