Η υποκρισία της ΝΔ για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Η υποκρισία της ΝΔ για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Εντελώς υποκριτική πλέον ακούγεται η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση αναφορικά με το άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών.

Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης της ΝΔ μάλιστα για τη συνταγματική αναθεώρηση το Δεκέμβρη του 2014 (κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά), αναφορικά με το άρθρο 86 για ευθύνη υπουργών έγραφε:

– Πρώτον, αυστηρή οριοθέτηση -κι ανάλογος δραστικός περιορισμός- των ποινικών αδικημάτων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών που θεωρείται ότι τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έτσι ώστε σ’ αυτά να μην περιλαμβάνονται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τα ποινικά αδικήματα που τελέσθηκαν απλώς επ’ ευκαιρία άσκησης των καθηκόντων αυτών.

Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά μάλιστα… «φοβόταν» μην «τορπιλιστεί» η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος με πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας! 

Πρόσφατα μάλιστα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα με ανάρτηση του στο facebook (30/10/2018) κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα και υπενθύμισε ότι εκείνος το 2006 είχε προτείνει πρώτος την αλλαγή του άρθρου 86. Έγραφε μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ:

«Και έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2018 με τον κ. Τσίπρα να επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται»

Αντίθετα το Μέγαρο Μαξίμου δικαιώνεται όταν τότε έλεγε για τη ΝΔ: 

«Δε χρειαζόταν να ξεκινήσουν από το 2006 για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στη Νέα Δημοκρατία. Αρκούσε μία παραδοχή: Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε θέλουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση γιατί φοβούνται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο λαός τους κρίνει και για κακή τους τύχη, τους έχει πάρει χαμπάρι»

Είναι πλέον πολύ απλό: Το παρόν δικαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Άδωνη Γεωργιάδη που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στο νόμο περί ευθύνης υπουργών συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ελπίζοντας πως θα ξαναγίνουν εξουσία! ΄

Τελικά, κύριε Μητσοτάκη ο χρηματισμός φαίνεται να είναι ειδικότητα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ… παρά το ότι διατείνεστε από το 2006 ότι θέλετε να αλλάξετε το νόμο περί ευθύνης υπουργών…

Για τα μάτια του κόσμου..  

Διαβάστε επίσης: O Αθανασίου είναι ξεκάθαρος: «Η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» (Video)

Διαβάστε επίσης: Ο Βενιζέλος υποστηρίζει πως η επόμενη Βουλή θα… παραγράψει τα αδικήματα για την υπόθεση Novartis (Video)

Διαβάστε επίσης: Πριν έναν χρόνο ο Γεωργιάδης ήθελε να δικαστεί, τώρα άλλαξε γνώμη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter