Λίνα Μενδώνη: Υπάλληλοι του ΥΠΠΟ οι κυρίες του «Αελλώ» – Καταδικάζει τη συμπεριφορά τους

Λίνα Μενδώνη: Υπάλληλοι του ΥΠΠΟ οι κυρίες του «Αελλώ» – Καταδικάζει τη συμπεριφορά τους

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε δήλωσή της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι οι δύο κυρίες που κάλεσαν την αστυνομία σε κινηματογράφο που έπαιζε την ταινία «Τζόκερ» για να εντοπίσουν και να διώξουν εκτός της αίθουσας νεαρά άτομα κάτω των 18 ετών, είναι πράγματι υπάλληλοι του υπουργείου.

Η κυρία Μενδώνη χαρακτήρισε σωστή την αντίδραση του κόσμου και καταδίκασε την πράξη των δύο υπαλλήλων και τόνισε ότι θα εξαντληθεί η αυστηρότητα του πειθαρχικού ελέγχου, καθώς οι δύο κυρίες έδρασαν αυτοβούλως καθώς δεν γνώριζε κανένας τίποτα από την ιεραρχία του υπουργείου.

Η υπουργός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε από πού προέρχονταν οι δύο κυρίες και δήλωσε «ρώτησα όλη την ιεραρχία, κανείς δεν είχε ιδέα. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους».

Συνεχίζοντας την παρέμβασή της αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη του ΥΠΠΟ λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι” αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους. Με όλη τη συμπεριφορά τους, όπως πρόσθεσε, υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους, λειτούργησαν αυθαιρέτως. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο».

Σχετικά με την υπηρεσία στην οποία ανήκουν η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι είναι στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού ως μέλη Επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι πως έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή στον γνωμοδοτικό τους ρόλο.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτο: Στον κινηματογράφο Αελλώ εισέβαλαν αστυνομικοί σε αίθουσα προβολής για να βγάλουν έξω ανήλικους που έβλεπαν Joker!

Η ΕΛΑΣ παραδέχτηκε πως παρενέβη σε δύο κινηματογράφους για απομάκρυνση ανήλικων θεατών του Joker

Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού για την εμπλοκή της στην εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφο

Γ. Ραγκούσης: Η αστυνομική επέμβαση στο Αελλώ γυρίζει την Ελλάδα σε πολύ άσχημες εποχές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter