Handelsblatt: H δεξιά στροφή στην Ιταλία πιέζει τα ελληνικά ομόλογα

Handelsblatt: H δεξιά στροφή στην Ιταλία πιέζει τα ελληνικά ομόλογα

«Τα ελληνικά ομόλογα στη δίνη των ιταλικών εκλογών» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, που επισημαίνει ότι «η δεξιά στροφή στην Ιταλία προκαλεί πιέσεις στα ελληνικά χρεόγραφα, επιβεβαιώνοντας την εικόνα ανασφάλειας που επικρατεί ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει και η ενεργειακή κρίση οξύνεται.

«Το χρέος της Αθήνας ανέρχεται σε ποσοστό 189,3% του ΑΕΠ, ενώ έπεται η Ιταλία με 152,6%. Κατά συνέπεια οι μαζικές απώλειες στην αξία των ελληνικών ομολόγων δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη. Όμως δεν οφείλονται μόνο στις ιταλικές εκλογές. Οι αυξημένες πωλήσεις αντανακλούν και την εντεινόμενη ανησυχία για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, όπου την επόμενη άνοιξη εκλέγεται νέα Βουλή. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να απολέσει την απόλυτη πλειοψηφία. Θεωρητικά, τα κόμματα της Αριστεράς θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Μητσοτάκη, σχηματίζοντας κυβέρνηση μειοψηφίας», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Την περασμένη εβδομάδα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε το 5%. Ήταν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2017, όταν η Ελλάδα ήταν πλήρως εξαρτημένη από τα προγράμματα διάσωσης», συμπληρώνεται στο ίδιο δημοσίευμα θυμίζοντας έτσι τις ζοφερές ημέρες της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2008 που οδήγησαν στα Μνημόνια.

Πηγή: Handelsblatt

Διαβάστε επίσης:

Σε επίπεδα 2009 η απόδοση των ελληνικών ομολόγων – Κατακρημνίζεται η οικονομία

Οι επενδυτές αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την ελληνική οικονομία

Η Λαγκάρντ βάζει «φρένο» στα μέτρα στήριξης των πολιτών και προαναγγέλλει νέα αύξηση επιτοκίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter