Hellenic Train: Μετά τις Intercity ακυρώνονται και τα δρομολόγια με λεωφορεία

Hellenic Train: Μετά τις Intercity ακυρώνονται και τα δρομολόγια με λεωφορεία

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC52/53 που θα εκτελούνταν με λεωφορεία, ακυρώνονται, λόγω της κλειστής Εθνικής Οδού από τις πλημμύρες στην περιοχή της Λάρισας, όπως ανακοίνωση η διοίκηση της Hellenic Train>

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι λόγω διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου- Λάρισας-Λιτοχώρου και των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο δίκτυο εξαιτίας των πλημμυρών, το Σάββατο 9/9/2023 και την Κυριακή 10/9/2023 θα επέρχονταν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων, με υποκατάσταση των αμαξοστοιχιών Intercity με λεωφορεία.

Επίσης καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 882 και 887 για Αθήνα -Καλαμπάκα- Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια το επιβατικό κοινό θα πρέπει να συμβουλευτεί τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

Τεράστιες ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στην κεντρική Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερζάκης, οι καταστροφές εκτείνονται σε μήκος περίπου 50 χλμ από τον σταθμό του Δομοκού μέχρι τον Κραννώνα, περίπου 10 χλμ έξω από τη Λάρισα. Αφορούν καταστροφές τόσο στις γραμμές όσο και στα φωτοσήματα στις κολώνες ηλεκτροδότησης, τους σταθμούς και γενικά στο δίκτυο της υποδομής.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, το κόστος της αποκατάστασης θα φτάσει στα 40 με 50 εκατ. ευρώ και θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να επισκευαστεί το δίκτυο.

Μέχρι τότε δεν θα μπορούν να εκτελεστούν σιδηροδρομικά δρομολόγια, ανέφερε ο κ. Τερζάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter