«Ηλεκτρικό» ρεκόρ ταχύτητας από μοτοσικλέτα

«Ηλεκτρικό» ρεκόρ ταχύτητας από μοτοσικλέτα

Το συγκεκριμένο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε από τον αναβάτη της Madmax Team, Ζεφ Άιζενμπεργκ στο Βόρειο Γιόρκσιρ, με τη Nottingham University Isle of Man TT zero bike.

Ο αναβάτης με το προσωνύμιο «Speed Freak» κατέρριψε το ρεκόρ ηλεκτρικής μοτοσικλέτας, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα 298 χ.α.ω., με το GPS να «εντοπίζει» ακόμα και 317.

Τα ρεκόρ που σημειώθηκαν είναι τα FIM Flying Kilometre, FIM Flying Quarter Mile, FIM Standing Quarter, FIM Standing Mile και ACU Flying Quarter Mile. Αξίζει να σημειωθεί πως η μοτοσικλέτα ήταν «γυμνή» και χωρίς φέρινγκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναβάτης της Madmax Team, Ντάλεϊ Μάθισον, κατάφερε με τη μοτοσικλέτα να κερδίσει τρεις θέσεις στο βάθρο στο Isle of Man TT. Όντας μέρος του University’s Electric Superbike Team, ο Ντάλεϊ βοήθησε τη Nottingham University Team να τεστάρει και να εξελίξει την e-bike, βελτιώνοντάς τη παράλληλα.

Δυστυχώς, ο Ντάλεϊ σκοτώθηκε φέτος στην κατηγορία Superbike του ΤΤ, με τον Άιζενμπεργκ να υπόσχεται στη χήρα του Ντάλεϊ, Νάταλι Μάθισον, πως θα έκανε τη μοτοσικλέτα του άτυχου αναβάτη, τη γρηγορότερη ηλεκτρική στον κόσμο, τιμώντας τον με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: Madmax Team

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter