Ηλεκτρικό ρεύμα: Σε αναμονή για νέο «ηλεκτροσόκ» – Ανακοινώνονται τα τιμολόγια Οκτωβρίου από τους παρόχους

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σε αναμονή για νέο «ηλεκτροσόκ» – Ανακοινώνονται τα τιμολόγια Οκτωβρίου από τους παρόχους

Κρίσιμο διήμερο ανακοινώσεων που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία «μαστίζονται» από την ακρίβεια, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα τιμολόγια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο, κατά τη συνήθη πρακτική των τελευταίων μηνών.

Αν και υπάρχουν ορισμένες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ελάχιστη μείωση στις τιμές, λόγω «συγκράτησης» της τιμής της μεγαβατώρας στα 430 ευρώ, ωστόσο το τοπίο παραμένει «θολό», διότι η ενεργειακή κρίση μαίνεται και τα δεδομένα αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, εις βάρος της τσέπης των καταναλωτών.

Τις ανακοινώσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας θα ακολουθήσουν την Τετάρτη οι αντίστοιχες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία διαρρέει ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο των κλιμακωτών επιδοτήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα και οριζόντιας επιδότησης για το φυσικό αέριο.

Σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνει σε υψηλή ένταση η πίεση που ασκείται ήδη προς χιλιάδες οικιακούς καταναλωτές αλλά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες για την πληρωμή της «λυπητερής», καθώς τα δεδομένα δεν αναμένεται να αλλάξουν προς το θετικό.

Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια: Ηλεκτροσόκ στην κοινωνία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter