Ηλιούπολη: Κάθειρξη 5,5 ετών με αναστολή στον αστυνομικό – Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Ηλιούπολη: Κάθειρξη 5,5 ετών με αναστολή στον αστυνομικό – Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον αστυνομικό που κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπου, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και οπλακατοχή σε βάρος της 19χρονης κοπέλας από τη Ηλιούπολη.

Στον αστυνομικό αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου,  ενώ απορρίφθηκε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως οι δικαστές αθώωσαν τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας άλλης 25χρονης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης κατά πλειοψηφία, με ψήφους 5-2, ένοχο για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου τον πρώην σύντροφο της 19χρονης, ενώ αθώος κρίθηκε και ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά τη διάρκεια της δίκης επικράτησε ένταση, με εξαγριωμένους πολίτες να επιτίθενται φραστικά προς το δικαστήριο στο αρχικό άκουσμα της ετυμηγορίας. Σύμφωνα με τη μετάδοση του The Case στο Twitter, μόλις ακούστηκε η λέξη «αθώος» για τον αστυνομικό, επικράτησε ένταση στο δικαστήριο με το κοινό να φωνάζει: «ντροπή», «είστε όλοι βιαστές», «καθίκια». Σύμφωνα με τον ίδιο λογαριασμό, η έδρα αποχώρησε με την ανακοίνωση της απόφασης να διακόπτεται λόγω της έντασης.

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας να εκκενώσει την αίθουσα, υπάρχουν αναφορές για ρίψη δακρυγόνου εντός του διαδρόμου του δικαστηρίου, ενώ ακολούθησαν εικόνες σκληρής καταστολής από τις των ΥΜΕΤ.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις – Ηλιούπολη: Αθώος για τη μία κοπέλα ο αστυνομικός ένοχος για τη δεύτερη – Επεισόδια και δακρυγόνα στο δικαστήριο (Video)

Ηλιούπολη: Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας-Φοβούνται να παραστούν τα θύματα

Ηλιούπολη: Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας-Φοβούνται να παραστούν τα θύματα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter