Ημέρα καταβολής δύο επιδομάτων η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ημέρα καταβολής δύο επιδομάτων η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το ποσό των 64.902.032,63 ευρώ θα καταβληθεί σε 288.928 δικαιούχους και αφορά συνολικά 644.309 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Οικογενειακό επίδομα

Επίσης, όλα δείχνουν ότι η Δ’ δόση για το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ αναμένεται να πληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα την περίοδο μεταξύ 18 με 22 Δεκεμβρίου.

Με τη δόση του Δ’ τριμήνου από τον ΟΓΑ θα πραγματοποιηθεί πληρωμή και για όσες αιτήσεις Α21, συνεχίζεται ο έλεγχος και δεν έχουν πληρωθεί – λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών – και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 1η Οκτωβρίου 2017 και μετά .

Υπενθυμίζεται πως για το 2017 οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις Α21 στην ΑΑΔΕ (σύστημα taxis) μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2018.

Ο ΟΓΑ θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά ταυτόχρονα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του (www.oga.gr, πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων») προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΟΙΚ: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων με «έπαθλο» 1.000 ευρώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter