Honda Autonomous Work Vehicle

Honda Autonomous Work Vehicle

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο CES 2019 ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο, αφού πρώτα δοκιμάστηκε σε πραγματικά σενάρια, θα μπορεί από εδώ και στο εξής να βοηθήσει σε διάφορους τομείς, όπως στη διάσωση, στην πυρόσβεση, στις κατασκευές, στη γεωργία κλπ.

Το όχημα βασίζεται στον σκελετό του all-terrain vehicle (ATV) της Honda και με το σύστημα 4κίνησης και GPS που διαθέτει, μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε διάφορες καταστάσεις.

Εξοπλίζεται με διάφορα εξαρτήματα, είναι plug-in και μπορεί να πάει σε δύσβατα εδάφη και σε μέρη όπου η ανθρώπινη προσέγγιση είναι δύσκολη.

Τα πραγματικά σενάρια αφορούν τρία διαφορετικά περιβάλλοντα: Περιοχή κατόπτρων συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, μονάδα πυροσβεστικής στο Κολοράντο και αγροτική περιοχή για περιβαλλοντικές έρευνες στην Καλιφόρνια.

Περιοχή κατόπτρων συλλογής ηλιακής ενέργειας

Εκτεταμένη σε 178 στρέμματα στη Βόρεια Καρολίνα, η διαχείριση της βλάστησης εμφανίζει πολλές προκλήσεις. Χρησιμοποιείται είτε χειρωνακτική εργασία, είτε πρόβατα για να διατηρηθεί υπό έλεγχο, με το Autonomous Work Vehicle να εφοδιάζεται με χορτοκοπτικό για να κρατά ασφαλή και αποδοτικά τα πάνελ. Ως εκ τούτου, η αποπεράτωση της εργασίας είναι πιο συνεπής και γρήγορη.

Μονάδα πυροσβεστικού σώματος

Στο Κολοράντο, οι πυροσβεστικές αρχές αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες καταστάσεις με τις πυρκαγιές που ξεσπούν σε δύσβατα εδάφη. Αυτή τη στιγμή, κάθε πυροσβέστης είναι αναγκασμένος να κουβαλά μαζί του εξοπλισμό που αγγίζει τα 27 κιλά, συμπεριλαμβανομένων αλυσοπρίονων και παγουριών. Είναι λογικό πως όλα αυτά κουράζουν τους πυροσβέστες πριν καν φτάσουν στο μέτωπο της φωτιάς. Το όχημα, όμως, ανακουφίζοντάς τους και εξοικονομώντας χέρια, μπορεί να μεταφέρει τις προμήθειες, τον εξοπλισμό και νερό. Με το πρόγραμμα «Follow Me» (υπάρχουν και τα «Pattern», «A to B»), το όχημα μπορεί να ακολουθήσει αυτόνομα τους πυροσβέστες.

Αγροτική περιοχή περιβαλλοντικών ερευνών

Το Honda Autonomous Work Vehicle μπορεί επιπλέον να βοηθήσει στο κλάδεμα και τον ψεκασμό των δέντρων, δουλειά ιδιαιτέρως απαιτητική και χρονοβόρα. Το όχημα εφοδιάζεται με αποθηκευτικό χώρο και κιβώτια, προκειμένου οι αγρότες να τοποθετούν σε αυτά ό,τι δεν χρειάζεται. Με το πρόγραμμα «A to B» μεταφέρει αυτόνομα τα κλαδιά και μπορεί επίσης να ψεκάσει τα δέντρα για τον έλεγχο των εντόμων και των ζιζανίων. Τα πραγματικά σενάρια δείχνουν πως το Honda Autonomous Work Vehicle είναι σε θέση να εξοικονομεί χρόνο και να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους τραυματισμού των εργαζομένων.

Πηγή: Honda


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter