ΗΠΑ: Αφαίρεσαν βραβείο από τον Ρόμπερτ ντε Νίρο επειδή αποκάλεσε «κλόουν» τον Τραμπ

ΗΠΑ: Αφαίρεσαν βραβείο από τον Ρόμπερτ ντε Νίρο επειδή αποκάλεσε «κλόουν» τον Τραμπ

H λογοκρισία και το κυνήγι της διαφορετικής άποψης ολοένα κερδίζουν έδαφος στις ΗΠΑ με θύματα ακόμα και κορυφαίους ηθοποιούς όπως ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Το βραβείο ηγεσίας από την Εθνική Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων των ΗΠΑ (NAB Leadership Foundation) αφαιρέθηκε από τον διάσημο ηθοποιό ως «ποινή» επειδή – λίγες ημέρες πριν την ετυμηγορία ενοχής του Τραμπ – είχε αποκαλέσει τον κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο (και νυν υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων) «κλόουν», σε συγκέντρωση των Δημοκρατικών έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν.

Οι δηλώσεις του ντε Νίρο καταχειροκροτήθηκαν από τους περισσότερους, κατακριθήκαν όμως και από πολλούς.

Εκπρόσωπος της Ένωσης δήλωσε στο The Hill ότι η εκδήλωση απονομής των βραβείων (την ερχόμενη Τρίτη στην Ουάσιγκτον) είναι «περήφανα διακομματική», γι΄αυτό ο διάσημος ηθοποιός και ιδρυτής του φεστιβάλ Tribeca αποκλείστηκε από αυτήν.

«Αν και υποστηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα κάθε Αμερικανού να ασκεί την ελευθερία του λόγου (…) είναι σαφές ότι οι πρόσφατες δραστηριότητες του κ. ντε Νίρο θα δημιουργήσουν απόσπαση της προσοχής από το φιλανθρωπικό έργο που ελπίζαμε να αναγνωρίσουμε. Για να διατηρηθεί η εστίαση στην υπηρεσία των βραβευθέντων, ο κ. ντε Νίρο δεν θα παρευρίσκεται πλέον στην εκδήλωση» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Η απάντηση του ντε Νίρο

Σε σχέση με την εξέλιξη αυτή, ο ντε Νίρο αποφάσισε να μην διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Επιτροπής και να δηλώσει πως εξακολουθεί να εκτιμά της Ενωσης.

«Υποστηρίζω το έργο του NAB Leadership Foundation και θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου και την ευγνωμοσύνη μου για όσα έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει το Ίδρυμα για το καλό όλων μας και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο καλό τους έργο», ανέφερε ο οσκαρικός σταρ.

Διαβάστε επίσης 

Εσβησαν και τις συνομιλίες για το μπάζωμα – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του μικρού Νικόλα – Η μητέρα του ήταν με το μωρό στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας (Video)

Τρίτο γραφείο πολυτελείας για τον ηγεμόνα Μητσοτάκη

Γάζα: Το Ισραήλ σβήνει τις ελπίδες ειρήνευσης – Επιμένει στην «καταστροφή» της Χαμάς

Στ. Κασσελάκης: «Να ηττηθεί η αλαζονεία του 41% και να ενισχυθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχνουμε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter