ΗΠΑ: «Φουντώνουν» οι φήμες για ανακοίνωση υποψηφιότητας Τραμπ στις εκλογές του 2024

ΗΠΑ: «Φουντώνουν» οι φήμες για ανακοίνωση υποψηφιότητας Τραμπ στις εκλογές του 2024

Σύμφωνα με Μέσα σε ΗΠΑ και Βρετανία, ο στενός κύκλος του λαϊκιστή πρώην προέδρου συζητά την ανακοίνωση της προεκλογικής καμπάνιας πολύ σύντομα, μετά την αναμενόμενη νίκη των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ενώ ορισμένα Μέσα εκτιμούν ότι μια πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση είναι η 14η Νοεμβρίου. Την επίσημη ανακοίνωση προβλέπεται ότι θα συνοδευτεί από πολιτικές εκδηλώσεις διάρκειας αρκετών ημερών, σύμφωνα με τρεις πηγές σχετικές με το ζήτημα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Axios.

Παράλληλα, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Πέμπτης είπε σε συγκέντρωση στη Σιού Σίτι της Αϊόβα ότι είναι πιο πιθανό από ποτέ να είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024, χωρίς όμως να προχωρά σε μια σαφή δέσμευση ότι θα το κάνει. Ο Τραμπ έχει προωθήσει τους περισσότερους υποψηφίους στις φετινές ενδιάμεσες εκλογές από οποιονδήποτε άλλο εν ενεργεία ή πρώην πρόεδρο και με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν μια ευχάριστη βραδιά για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ο πρώην πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει την γενικότερη ευφορία για να εξαργυρώσει τη στήριξή του στην προσπάθειά του να ξανακαταλάβει την προεδρία. 

Προϊδεάζει εδώ και εβδομάδες

Ο Τραμπ έχει προϊδεάσει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ότι επιθυμεί διακαώς να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Μάλιστα, έχει διασκεδάσει ακόμα και την ιδέα να κάνει την ανακοίνωσή του και πριν την ημέρα των εκλογών, ώστε να βγει μπροστά από άλλους επίδοξους διεκδικητές του χρίσματος από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, όπως ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντεσάντις.

Ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί εκπρόσωποι του Τραμπ για τις φήμες που οργιάζουν. Οι συζητήσεις εξακολουθούν να είναι ρευστές και μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών της επόμενης Τρίτης, ειδικά εάν η πλειοψηφία στη Γερουσία εξακολουθήσει να κρέμεται από μια κλωστή και η κούρσα της Τζόρτζια μεταξύ Χέρσελ Γουόκερ και Ραφαέλ Γουόρνοκ πάει σε δεύτερο γύρο.

Φουρτούνες μετά τις ενδιάμεσες

Εν τω μεταξύ, η δικαστής της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, που χειρίζεται τη μήνυση για απάτη κατά του ομίλου Τραμπ και της οικογένειάς του, αποφάσισε ότι ένας ανεξάρτητος επόπτης θα επιβλέπει την εταιρεία, περιορίζοντας την ικανότητά της να διεξάγει επιχειρήσεις.

Επιπλέον, το CNN αναφέρει ότι καθώς η εκστρατεία Τραμπ για το 2024 φαίνεται πιθανή, αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης συζήτησαν την πιθανή ανάγκη για ειδικό σύμβουλο για τις έρευνες των εγγράφων της 6ης Ιανουαρίου και της οικίας του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter