HΠΑ: Ισόβια κάθειρξη στον μακελάρη 17 ατόμων σε σχολείο της Φλόριντα

HΠΑ: Ισόβια κάθειρξη στον μακελάρη 17 ατόμων σε σχολείο της Φλόριντα

Δικαστήριο της Φλόριντα καταδίκασε την Πέμπτη τον Νίκολας Κρουζ, τον ένοπλο που σκότωσε 17 άτομα το 2018 σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, σε ισόβια κάθειρξη, σε μια από τις πιο πολύνεκρες τραγωδίες εντός σχολείου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο 24χρόνος πλέον Κρουζ, είχε δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης. Η δίκη του διήρκησε τρεις μήνες. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τους ενόρκους να καταδικάσουν την Πέμπτη  τον 24χρονο σε θάνατο στην ετυμηγορία τους, υποστηρίζοντας ότι το έγκλημά του ότι ήταν ιδιαίτερα ειδεχθές.

Αλλά χωρίς την ομόφωνη απόφαση των ενόρκων που απαιτείται σύμφωνα με το νόμο της Φλόριντα, η ποινή του Κρουζ θα είναι τελικά ισόβια, κάτι που είχαν υποστηρίξει και οι δικηγόροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι ο Κρουζ υπέφερε σε όλη του τη ζωή από ψυχικές διαταραχές και αναπτυξιακές καθυστερήσεις.

Η δικαστής Ελίζαμπεθ Σέρερ θα εκδώσει επισήμως την απόφαση για την ισόβια κάθειρξη του Κρουζ την 1η Νοεμβρίου. Οι συγγενείς των θυμάτων, μαζί με τους 17 μαθητές και δασκάλους που τραυματίστηκαν από τον Κρουζ, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν στην ακρόαση της καταδίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες πολλές ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία, μεταξύ των οποίων και μία τον Μάιο στο Ουβάλντε του Τέξας, που σκοτώθηκαν 19 μαθητές και δύο καθηγητές.

Πηγή: The Associated Press, AFP

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στο Σικάγο: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 26 τραυματίες – Συνελήφθη ο δράστης (Photos – Video)

Μακελειό στο Τέξας: Εκτεθειμένη η αστυνομία – Περίμεναν για πάνω από μια ώρα έξω από το σχολείο ενώ ήξεραν ότι υπήρχαν τραυματισμένα παιδιά

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε νοσοκομείο της Οκλαχόμα και άνοιξε πυρ – Τέσσερις νεκροί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter