ΗΠΑ: Κλήτευση Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΗΠΑ: Κλήτευση Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής

Την κλήτευση του Ντόναλντ Τραμπ, που καλείται να καταθέσει ενόρκως, αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των αντιπροσώπων που ερευνά την εισβολή εκατοντάδων ακροδεξιών τον Ιανουάριο του 2021 στο Καπιτώλιο. με στόχο την ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών.

«Είναι το πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο όσων εκτυλίχθηκαν στις 6 Ιανουαρίου 2021. Θέλουμε λοιπόν να ακούσουμε τον ίδιο», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Μπένι Τόμσον.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, η μη συμμόρφωση με κλήτευση για κατάθεση αποτελεί πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών. Αν η επιτροπή ζητήσει κλήτευση και αυτή αγνοηθεί, η ολομέλεια της Βουλής καλείται να ψηφίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενάμισι και πλέον χρόνο μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, εκατομμύρια οπαδοί του κ. Τραμπ (το 55% των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters) παραμένουν ακόμα πεπεισμένοι ότι στις εκλογές του 2020 έγινε νοθεία, αψηφώντας τις αποδείξεις για το αντίθετο.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ομολογία για τη συνωμοσία εισβολής στο Καπιτώλιο

Εισβολή στο Καπιτώλιο: «Στο επίκεντρο της απόπειρας πραξικοπίματος ο Τραμπ», σύμφωνα με την επιτροπή της Βουλής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter